Plăcintă cu mere de post (fără zahăr)

Mai rar găsești o rețetă dulce care să nu aibă zahăr și să fie și dietetică.

Cei de la „Schnelle Rezepte” ne propun o plăcintă cu mere rapidă, foarte ușor de făcut.

Placinta cu mere de post fara zahar

Imagine cu titlu sugestiv: Tanja Eppler

Nu conține zahăr. Se folosesc stafide pe post de îndulcitor.

Aveți nevoie de câteva ingrediente banale pentru a o face, precum mere, făină și ulei.

Plăcintă de mere de post fără zahăr – rețetă

Ingrediente

  • 4-6 mere
  • 100 g de stafide
  • 200 g de făină
  • ½ pliculeț de praf de copt
  • 230 ml de apă
  • 50 ml de ulei
  • 1 lămâie

Mod de preparare

Începeți cu stafidele. Puneți-le într-un bol și turnați peste ele apă fierbinte, cât să le acopere.

Lăsați-le la hidratat până vă ocupați de restul ingredientelor.

Curățați merele de coajă. Tăiați-le cubulețe și puneți-le într-un bol.

Într-un vas separat, puneți făina și praful de copt. Este indicat să le cerneți printr-o sită.

Adăugați cei 230 ml de apă treptat, amestecând cu o furculiță.

Incorporați apoi uleiul și coaja rasă de la lămâie (dacă aceasta este bio). Dacă vă place, puneți și puțină scorțișoară. Aceasta va intensifica gustul dulce al plăcintei.

Amestecați și adăugați cubulețele de mere.

Amestecați ușor, cât să se acopere bine merele de aluat.

Scurgeți stafidele de apă și uscați-le cu un prosop de hârtie.

Adăugați-le în compoziție și amestecați ușor.

Pregătiți o tavă rotundă, în care ați pus hârtie de copt. Acoperiți bine și marginilei formei.

Autorul a folosit un inel culinar cu diamentrul de 22 cm.

Transferați compoziția în tavă și răspândiți-o într-un strat uniform.

Dați tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.

Plăcinta cu mere are nevoie de circa 30-40 de minute să se coacă.

Rețete similare

Cea mai simplă plăcintă cu mere, din 2 ingrediente

Plăcintă cu mere din aluat simplu, fără zahăr

Tartă cu mere, fără coacere – nu conține făină, ouă, lactate sau zahăr (video)

După ce s-a răcorit, se scoate din formă.

Se taie doar când s-a răcit complet.

Se porționează ca pe tort sau tartă.

Arată foarte bine. Este fragedă și aromată. Este bogată în mere și satisfăcătoare, chiar dacă este de post.

Rețetă preluată din: Schnelle Rezepte, Noua plăcintă cu mere, delicioasă, fără zahăr: https://www.youtube.com/watch?v=nLkWcidZo3g&ab_channel=SchnelleRezepte

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.