Tartă fragedă cu iaurt (din 3 ouă și 1 pahar de iaurt)

Tartele cu iaurt sunt o adevărată delicatesă pentru iubitorii de deserturi fine și ușoare, neîncărcate.

Rețeta de mai jos este foarte simplă. Aveți nevoie doar de 3 ouă și 1 pahar de iaurt. Restul sunt ingrediente clasice.

Tarta frageda cu iaurt

Imagine cu titlu sugestiv: stu_spivack

Deși se prepară din ingrediente minime, rezulatul este impresionant!

Iaurtul dă acestei tarte o textură pufoasă și umedă și un gust delicios.

Nu are mult zahăr, de aceea dulceața sa este moderată.

Tartă fragedă cu iaurt – rețetă

Ingrediente

  • 3 ouă
  • 240 g de iaurt natural
  • 3 linguri de făină
  • 1 lingură de amidon de porumb
  • 5 linguri de zahăr
  • 1 lingură de suc de lămâie
  • 1 lingură de coajă de lămâie
  • 1 vârg de cuțit de sare

Mod de preparare

Separați gălbenușurile de albușuri și puneți-le în boluri diferite.

Frecați gălbenușurile cu telul până se desfac complet. Adăugați iaurtul și omogenizați.

Puneți apoi făina și amidonul. Incorporați la final coaja de lămâie și amestecați bine.

Peste albușuri puneți sucul de lămâie. Introduceți mixerul și mixați.

Adăugați zahărul și continuați să mixați până când spuma devine tare.

Cu o lingură, luați din spuma de albușuri și puneți-o în amestecul de gălbenușuri. Incorporați albușurile treptat, nu toate odată.

Amestecați cu o lingură de lemn sau cu o paletă de silicon, folosind mișcări ușoare, de jos în sus.

Turnați compoziția într-o formă rotundă, tapetată cu hârtie de copt. Ideal ar fi să folosiți un inel culinar.

Bateți tava de masă de câteva ori, pentru a înlătura bulele de aer.

Așezați forma în tava cuptorului în care ați turnați apă.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 150 de grade Celsius.

Durează circa o oră până când tarta este gata.

Lăsați-o să se răcească de tot și apoi scoateți-o din tavă.

Desprindeți hârtia de copt.

Se poate pudra cu zahăr. Tăiați-o ca pe tort.

Note și sugestii

Se pot adăuga și alte ingrediente în compoziție, precum stafide, merișoare, chipsuri de ciocolată etc.

Dacă vreți să faceți această tartă fără zahăr, folosiți eritritol sau stevia. Acești îndulcitori nu au calorii și sunt naturali.

Nu afectează glicemia sau insulina.

Tarta cu iaurt se poate servi ca atare, sau alături de câteva fructe de pădure.

Este grozavă ca desert, dar și ca mic-dejun sau prânz.

Este deosebit de fragedă, pufoasă și delicată.

Rețete similare

Tartă rustică din piersici și iaurt

Tartă cu vișine și iaurt

Tort de iaurt (cheesecake) fără zahăr

Cheesecake din brânză și iaurt, fără zahăr și făină (keto)

Rețetă preluată din: Bucătăria lui Ellen, Cum se face plăcinta cu iaurt: https://www.youtube.com/watch?v=_rnHvCWtgxo&ab_channel=Ellen%27sKitchen

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.