Biscuiți „nevinovați”, dintr-un ou și câteva nuci – fără zahăr și făină
Ingredientele de care aveți nevoie pentru a prepara acești biscuiți de casă sunt doar trei la număr.
Este vorba despre un ou, un îndulcitor și câteva nuci.

Imagine cu titlu sugestiv: Isaac Wedin
Nu conțin zahăr, nici făină. Acest lucru înseamnă că pot fi consumați și de cei care au diabet, țin cură de slăbire sau urmează dieta keto.
Cuprins
Biscuiți dintr-un ou și câteva nuci – rețetă
Ingrediente
- 250 g de nuci
- 1 ou
- 6 linguri de eritritol sau stevia
Mod de preparare
Puneți miezul de nucă în robot și pulsați de câteva ori, până când se zdrobește complet.
Transferați nuca măcinată într-un bol. Adăugați îndulcitorul și oul.
Amestecați bine cu o paletă.
Frământați apoi cu mâinile până se leagă și se face ca o pastă lipicioasă și lucioasă.
Gustați și dacă vreți ca aluatul să fie mai dulce, mai puneți eritritol.
Tapetați tava cuptorului cu hârtie de copt. Luați câte o lingură din compoziție și modelați-o în palme sub formă de bilă.
Așezați-i pe toți în tavă. Apăsați fiecare bilă cu degetele pentru a a-i aplatiza și a le da o formă de biscuit.
Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.
Biscuiții au nevoie doar de 10 minute să se coacă.
Vor avea o culoare maronie și ușor rumenă deasupra când îi scoateți din cuptor.
Se păstrează într-o caserolă cu capac. Dacă vreți să se usuce și să devină mai crocanți, lăsați-i descoperiți.
Biscuiți cu beneficii
Oul este aproape un aliment complet. Conține proteine, grăsimi bune (mononesaturate și polinesaturate), colină, biotină, vitamina A și antioxidanți.
Luteina și zeaxantina sunt esențiale pentru sănătatea ochilor.
Nucile furnizează acestor biscuiți fibrele care lipsesc din ou.
Sunt o sursă excelentă de Omega-3. În realitate, sunt singurul aliment vegetal care conține acid alfa–linoleic.
Din nuci luăm de asemenea o cantitate bună de magneziu.
Eritritolul este unul din cei mai sănătoși îndulcitori naturali.
Acesta nu provoacă modificări semnificative ale insulinei. Întrucât trece prin corp nemetabolizat de ficat, nu crește zahărul din sânge.
Este imediat eliminat prin rinichi.
Eritritolul este destul de scump, comparativ cu zahărul de masă. Însă dacă preparați rar dulciuri, merită să îl folosiți.
Acum se găsește și în unele hipermarketuri, precum Selgros.
Așa biscuiți „nevinovați” să tot mănânci! Fiind deosebit de consistenți și sățioși nici nu poți să consumi prea mulți odată!
Rețete similare
Biscuiți din susan și banane – fără zahăr și făină
Biscuiți din ovăz, fără zahăr – doar 3 ingrediente
Biscuiți sănătoși din 2 ingrediente: năut și ovăz!
Note și sugestii
Înlocuiți nucile cu alte fructe oleaginoase sau semințe, precum migdale, alune, fistic, semințe de dovleac (nesărate).
În compoziția biscuiților se pot adăuga stafide, merișoare, bucăți de ciocolată, cacao sau roșcove etc.
Puteți folosi și unele arome, precum rom, vanilie, migdale, lămâie, portocală, mentă etc.
Surse articol:
1. Rețetă preluată din: One day one recipe, Biscuiții pe care îi vei mânca fără vină, cu nuci: https://www.youtube.com/watch?v=g56nQTgf3TE&ab_channel=UnjourUnerecette
2. Harvard T.H. Chan, Eggs: https://www.hsph.harvard.edu/nutritionsource/food-features/eggs/
3. Walnuts. org, Nutrition Information: https://walnuts.org/nutrition/nutrition-information/