Tort din iaurt și afine – suav, rapid, cu puțin zahăr

Un desert rapid, fin și savuros pe care îl puteți pregăti când aveți un eveniment special în familie, este tortul din iaurt și afine.

Are o notă de prospețime binevenită mai ales după o masă copioasă.

Tort cu iaurt si afine

Imagine cu titlu sugestiv: tort cu iaurt si afine

Iaurtul poate înlocui cu succes cremele sofisticate și bogate în zahăr și grăsimi.

Este o variantă mult mai dietetică și ușor la gust.

Tortul de iaurt și afine are o cantitate relativ mică de zahăr: 150 de grame la întreaga rețetă.

Tort din iaurt și afine – rețetă

Ingrediente pentru blat

  • 2 ouă
  • 60 g de făină
  • 50 g de zahăr
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 2 linguri de cacao

Ingrediente pentru jeleul de afine

  • 200 g de afine
  • 8 g de gelatină
  • 50 ml de apă
  • 50 g de zahăr

Ingrediente pentru crema de iaurt

  • 300 g de iaurt natural
  • 200 ml de frișcă lichidă (minim 30% grăsime)
  • 25 g de gelatină
  • 150 ml de apă
  • 50 g de zahăr

Metodă de preparare

Pregătiți mai întâi compoziția de pandișpan pentru blat.

Tortul din iaurt și afine are un blat subțire, care constituie doar baza desertului.

Spargeți ouăle într-un bol încăpător. Adăugați 50 de grame de zahăr și mixați cu mixerul până se spumează bine.

Cerneți făina, praful de copt și pudra de cacao peste spuma de ouă.

Amestecați cu mixerul puțin, cât să se omogenizeze ingredientele.

Turnați compoziția într-o formă rotună/inel culinar în care ați pus puțin ulei și hârtie de copt.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Într-un sfert de oră ar trebui să fie gata.

Faceți testul cu scobitoarea înainte de a-l scoate din cuptor.

Între timp, pregătiți jeleul de afine. Puneți gelatina în 50 ml de apă și lăsați granulele la hidratat.

Puneți afinele într-un vas înalt sau în vasul blenderului de mână. Pasați-le până se fac piure. Adăugați 50 de grame de zahăr și omogenizați.

Puneți gelatina la încălzit la bain-marie să se dizolve. Nu trebuie fiartă.

Turnați gelatina în piureul de afine și amestecați repede.

Continuați cu crema. Puneți gelatina la hidratat în 100 g de apă. Încălziți-o să se dizolve.

Puneți frișca lichidă într-un bol. Bateți-o până se face spumă tare. Incorporați iaurtul și apoi gelatina. Amestecați ușor, până se omogenizează ingredientele.

Puneți jumătate din compoziția de iaurt și frișcă în tavă. Blatul trebuie să fie rece.

Turnați jumătate din jeleul de afine.

Puneți din nou un strat de cremă de iaurt și jeleu.

La final, cu o scobitoare, întindeți jeleul în șuvițe subțiri pe suprafața tortului.

Trebuie să obțineți un model marmorat.

Introduceți tava în frigider. Lăsați-l să stea la rece minim 4 ore.

Ideal ar fi să îl lăsați până în ziua următoare.

În momentul servirii, treceți cu lama cuțitului împrejurul tortului, pentru a-l desprinde de pereții tăvii, apoi desfaceți inelul.

Acest tort de iaurt și afine este o alternativă simplă la torturile sofisticate cu creme.

Să nu mai spună nimeni că este greu să faci un tort în casă.

Rețete similare

Tort de iaurt (cheesecake) fără zahăr – doar 4 ingrediente

Cheesecake cu ricotta – un desert ușor, fără mult zahăr

Tort „Smântânel”, fără coacere în cuptor

Sugestii

În loc de afine puteți folosi alte fructe, precum căpșuni, zmeură, lămâie, portocală etc.

Crema se poate face doar din iaurt, fără frișcă.

Sau se poate folosi o combinație din iaurt și brânză fină de vaci.

Sursă articol: Sunt Gospodină, Tort de casă cu iaurt și afine: https://suntgospodina.net/tort-de-casa-cu-iaurt-si-afine/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.