„Tiramisu” fără zahăr, în varianta de post

Cu toate că nu seamănă deloc cu desertul autentic, Tiramisu fără zahăr preparat după rețeta de mai jos este în mod cert o versiune mult mai sănătoasă.

Zahărul va fi înlocuit cu miere, sirop de arțar sau de agave. Pișcoturile vor fi înlocuite cu prune uscate.

Tiramisu fara zahar in varianta de post

Imagine cu titlu sugestiv – Tiramisu fara zahar in varianta de post: stu_spivack

Iar crema va fi făcută din semințe de chia și lapte de cocos.

O nebunie, dar merită încercat! Nu aveți mare lucru de pierdut, mai ales dacă ingredientele se află deja în casa voastră.

Recomandăm această rețetă de tiramisu vegan celor care au o dietă vegetariană. Este totodată un desert hrănitor pentru perioadele de post.

Tiramisu fără zahăr de post – rețetă

Ingrediente

  • 150 g de prune uscate fără sâmburi
  • 60 ml de apă (sau vin)
  • 125 ml de espreso
  • 2 linguri de pudră de cacao
  • 1 lingură de cafea măcinată
  • 80 ml de miere sau un sirop natural
  • 80 g de semințe de chia albe
  • 400 ml de lapte de cocos
  • 2 linguri de esență de vanilie
  • 40 g de ciocolată neagră

Mod de preparare

Pasul 1

Amestecați apa sau vinul cu cafeaua espreso într-un bol. Înmuiați prunele în acest amestec. Lăsați-le să stea la hidratat 3 ore.

Pasul 2

Într-un bol separat, amestecați pudra de cacao cu cafeaua măcinată. Adăugați 50 g de semințe de chia, 150 ml de lapte de cocos, 185 ml de apă caldă și 2 linguri de miere.

Amestecați bine și acoperiți vasul cu un capac. Lăsați amestecul să stea la frigider timp de 3 ore.

Pasul 3

Puneți restul ingredientelor într-un bol separat: 40 g de semințe de chia (40 g), 250 ml de lapte de cocos și 2 linguri de miere.

Amestecați bine și puneți capacul. Dați și această compoziție la rece pentru 3 ore.

Pasul 4

Veți vedea că după cele 3 ore, cele două compoziții cu semințe de chia se vor închega precum budinca. Semințele de chia absorb lichidele și le transformă într-o masă gelatinoasă.

Amestecați energic fiecare din două compoziții de mai sus cu o lingură.

Pasul 5

Asamblați desertul în 4 boluri, cupe sau pahare.

Puneți un prim strat de prune. Împărțiți-le în patru porții egale.

Puneți apoi jumătate din compoziția de vanilie, apoi compoziția de cacao.

Ultimul strat va fi compus din restul de compoziție de vanilie.

Presărați deasupra desertului ciocolată neagră rasă.

Rețete similare

Tiramisu de post, bogat în fier – desert sănătos din cartea doctorului Pavel Chirilă „Nu Hrăni Cancerul!”

Tiramisu raw-vegan – fără pișcoturi, zahăr și ouă

Note și sugestii

Prunele uscate pot fi înlocuite cu alte fructe uscate, inclusiv cu nuci sau alune.

Dacă nu găsiți semințe de chia albe, puteți folosi din acelea negre.

Sursă articol: Shannon Harley, Rawmisu, Delicious: https://www.delicious.com.au/recipes/rawmisu/e14d2724-dbf2-46aa-be4b-98efab4a9a9b?r=recipes/collections/6rr2ruhe

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.