Chifteluțe din semințe și legume – fără carne sau ouă

Pe lângă faptul că sunt vegetale, aceste chifteluțe sunt și crude. Adică nu se prăjesc, nici nu se coc, nici nu se fierb.

Se prepară „la rece”.

Chifteluțe din semințe și legume – fără carne sau ouă

Chifteluțe din semințe și legume – fără carne sau ouă: KamranAydinov

Rețeta a fost creată de nutriționistul Anca Alungulesei. Autoarea este cunoscută și sub numele de „Raw Coco”, datorită preparatelor raw-vegane pe care le inventează.

Chifteluțe din semințe și legume – rețetă

Ingrediente pentru o porție

O porție înseamnă 4-5 chifteluțe. Dacă doriți o cantitate mai mare, creșteți gramajul ingredientelor, respecând proporțiile indicate.

  • 70 g de miez de floarea-soarelui
  • 20 g de semințe de cânepă
  • 5 g de roșii deshidratate
  • 10 g de țelină
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 linguriță de fulgi de drojdie inactivă
  • 1-2 fire de pătrunjel verde
  • 1-2 fire de mărar verde
  • ½ linguriță de oregano
  • 1 vârf de linguriță de sare
  • 1 vârf de linguriță de piper

Mod de preparare

Rețeta începe cu câteva ore înainte de prepararea propriu-zisă a chiftelelor.

De ce? Pentru că semințele trebuiesc hidratate. Mai întâi se spală și se pun într-un bol. Se toarnă apă peste ele, cât să le acopere.

Se lasă la înmuiat cel puțin 2 ore, preferabil de seara până a doua zi.

Înainte de a le include în rețetă, aruncați apa în care au stat și clătiți-le cu apă curată.

Hidratarea este un pas esențial, deoarece ajută procesarea în blender.

Puneți semințele înmuiate în vasul robotului cu lama S sau într-un blender.

Adăugați roșiile deshidratate, țelina, usturoiul, drojdia inactivă și condimentele.

Mixați totul la viteză mare. Trebuie să rezulte o compoziție texturată, dar omogenă.

În pasta obținută se adaugă pătrunjelul și mărarul tocate mărunt.

Din compoziție se modelează bile de mărimea unor chiftele.

Se pot da la final prin semințe de cânepă sau boia de ardei dulce.

Este indicat să le lăsați să stea cel puțin o oră în frigider înainte de a le servi.

Pot fi păstrate la rece până la 2-3 zile.

Informații nutriționale

Chiftelele obținute după rețeta de mai sus sunt deosebit de hrănitoare și sățioase.

Semințele folosite sunt bogate în proteine, fibre și grăsimi bune.

Legumele vin cu vitamine și antioxidanți.

O porție de chifteluțe au următorii nutrienți:

  • 523 de kilocalorii
  • 22 g de carbohidrați
  • 20 g de proteine
  • 43 g de grăsimi

Rețete similare

Chifteluțe din legume crude, nuci și semințe (fără preparare termică)

Chiftele turcești fără carne, fără foc (Cig Kofte)

Chiftele de conopidă și nuci – rețetă fără foc

Sursă articol: Raw Coco, Chifteluțe raw vegan, Kaufland: https://www.kaufland.ro/retete/cauta-o-reteta/reteta.chiftelute-raw-vegan.r_id=Recipe_1907648.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.