Rulouri de vinete cu feta, în sos de roșii – rețetă grecească
O altă rețetă recomandată de Elena Paraventes, care vă poate stârni curiozitatea, este cea prezentată mai jos.
Rulouri de vinete cu feta, în sos de roșii – o mâncare de toamnă savuroasă și sățioasă, pe care merită să o încercați.

Rulouri de vinete cu feta, în sos de roșii – rețetă grecească: Amber DeGrace
Combinația dintre dulceața vinetelor coapte, aciditatea brânzei feta și gustul acrișor al sosului de roșii este perfectă.
Aceste ingrediente se complimentează foarte bine și sunt „vedetele” rețetelor grecești de sezon.
Autoarea garantează că veți trece rețeta în rândul celor favorite!
Rulourile de vinete cu feta, în sos de roșii sunt o mâncare hrănitoare, specifică bucătăriei mediteraneene.
Vinetele sunt bogate în fibre și antioxidanți. Ajută la scăderea colesterolului și menținerea sistemului cardiovascular sănătos.
Cuprins
Rulouri de vinete cu feta, în sos de roșii – rețetă
Număr de porții: 4
Durată totală de preparare: 1 oră
Ingrediente
- 4-5 vinete medii
- 120 g de feta
- 500 g de roșii tăiate
- 1 ceapă medie
- 2 căței de usturoi
- 8 linguri de ulei de măsline
- 2 linguri de pătrunjel tocat
- 2 linguri de mentă tocată
- ½ linguriță de sare
Mod de preparare
Aprindeți cuptorul la 180 de grade Celsius.
Începeți prin prepararea sosului. Puneți ceapa tăiată bucăți și usturoiul într-un robot de bucătărie.
Mixați până se mărunțesc complet.
Puneți 2 linguri de ulei într-o craticioară. Adăugați mixtura de ceapă și usturoi. Căliți-le preț de 2 minute.
Puneți apoi roșiile tocate mărunt. Adăugați puțină sare și zahăr.
Amestecați și fierbeți sosul 20 de minute.
Trageți cratița de pe foc și adăugați 1 lingură de pătrunjel și 1 lingură de mentă tocate.
Ocupați-vă acum de vinete.
Alte rețete grecești
6 aperitive grecești – savuroase și sănătoase deopotrivă
Conopidă înăbușită cu cartofi – rețetă tradițională grecească
Gogoşi greceşti cu miere şi scorţişoară – de post
Spălați-le și tăiați-le felii pe lungime. Feliile trebuie să aibă circa 1,2 cm. grosime.
Întindeți feliile de vinete pe o tavă într-un singur strat. Sărați-le și lăsați-le să stea așa 20 de minute.
Tamponați-le apoi cu un șervețel și ungeți-le cu o pensulă înmuiată în ulei de măsline.
Dați vinetele la cuptor pentru 20 de minute. Scoateți tava și lăsați-le să se răcorească.
Puneți un strat subțire de sos de roșii pe fundul unui vas yena. Poate fi un vas oval sau rotund, de 25 cm.
Tăiați brânza feta în bucăți de 2 ½ cm. lungime și 1,2 cm. Lățime.
Luați fiecare feli de vânătă și puneți-o pe un tocător. Puneți o bucățică de feta la capăt și rulați felia.
Procedați așa cu toate celelalte felii. Așezați rulourile formate în vasul yena uns cu sos de roșii.
Când ați terminat, turnați peste vinete restul de ulei de măsline. Cu o lingură, puneți restul de sos de roșii deasupra, acoperind toate rolurile.
Introduceți tava în cuptorul încins la 180 de grade pentru 30 de minute.
Scoateți apoi tava și lăsați rulourile să se răcorească 20 de minute.
În momentul servirii, presărați peste rulouri restul de pătrunjel și mentă tocate.
Păstrați restul rulourilor într-o caserolă, în frigider. Rezistă la rece 3 zile sau chiar mai mult.
Pentru a le reîncălzi, folosiți cuptorul, la 180 de grade. În 10-15 minute se vor încălzi.
Note
Pentru această rețetă este indicat să folosiți vinete lungi și subțiri.
Vinetele mari și grase vor rezulta în rulouri foarte mari.
Nu înlocuiți feta cu altă brânză, deoarece nu va avea același efect.
Feta autentică este făcută din lapte de capră, nu de vacă.
Puteți folosi roșii proaspete, sau roșii la conservă, tăiate.
Dacă aveți roșii proaspete, dați-le prin robot înainte de a le folosi la sos.
La capitolul mirodenii, puteți folosi mentă și pătrunjel uscat dacă nu aveți plantele proaspete. ½ linguriță din fiecare este suficient.
Sursă articol: Elena Paravantes, Greek Eggplant-Feta Rolls In Rich Tomato Sauce, Olive Tomato: https://www.olivetomato.com/greek-eggplant-rolls-with-feta-and-rich-tomato-sauce-rollatini/