Cum să faci o salată de vinete fără multe calorii – dr. Mihaela Bilic
Salata de vinete este fără doar și poate unul din preparatele cele mai îndrăgite ale românilor.
Nici nu ar putea fi altfel, dat fiind că aceste legume sunt aproape emblematice pentru agricultura țării noastre.
Salata de vinete cu putin ulei si putine calorii: U.S. Department of Agriculture
O mâncare plăcută nu trebuie să ne trezească remușcări după ce am consumat-o.
„Vânăta este sănătoasă. Este plină de apă, plină de potasiu și foarte săracă în calorii”.
De ce să o încărcăm în mod inutil cu calorii și să adăugăm la greutatea noastră?
Este foarte ușor să facem din salata de vinete o maioneză cu vinete, cum spune dr. Mihaela Bilic, dacă suntem prea generoși cu uleiul.
Cum să faci salată de vinete cu puțin ulei și puține calorii
Salata de vinete poate fi la fel de gustoasă și dacă nu o „ghiolcăim” în ulei.
Nutriționistul Mihaela Bilic ne arată un mod inedit de a prepara clasica salată de vinete fără multe calorii.
Secretul stă în prepararea maionezei, care de altfel nici nu se face separat.
Rețeta are din start două avantaje: se face mult mai repede și nu îngrașă.
Nutriționistul garantează că salata rezultată va fi și gustoasă și dietetică în același timp.
Citește și – Mâncare scăzută de vinete – un deliciu de vară
Salată de vinete fără multe calorii – rețetă
Ingrediente
- 4-5 vinete
- 1 gălbenuș crud
- 5 linguri de ulei
Mod de preparare
Poate știați, poate nu, că vinetele coapte direct pe flacără sunt mult mai gustoase.
Au un gust irezistibil de fum.
După ce ați copt vinetele și le-ați curățaț, puneți-le într-o sită și lăsați-le să se scurgă bine de zeamă.
Nu este nevoie să le stoarceți.
Puneți-le apoi pe tocător și presărați puțină sare peste ele.
Tocați-le până se fac fine. Este indicat să folosiți un cuțit ceramic, deoarece metalul oxidează vinetele.
Elementul inedit al acestei rețete este că nu trebuie să folosiți nici multe ouă, nici mult ulei.
Secretul
Puneți vinetele tocate într-un bol încăpător. Adăugați gălbenușul crud și uleiul. Nu trebuie mai mult ulei.
Cu o lingură de lemn, începeți să frecați energic salata până se incorporează bine oul și uleiul și se deschide la culoare.
Durează circa 5 minute până când obțineți o salată perfectă.
Trebuie să aibă o culoare albicioasă și să fie aerată ca o spumă.
Lecitina de ou va incorpora grăsimea din ulei și va da naștere unei maioneze instant.
Moduri de servire
Salata de vinete se poate servi pe pâine prăjită, pe biscuiți uscați (crakerși), sau pe bastonașe de legume (ex. ardei kapia, ardei gras, apio).
Dr. Mihaela Bilic ne garantează că salata de vinete preparată în acest fel poate fi savurată la orice oră, de oricine.
Chiar și de cei care țin dietă.
„Pentru că de fapt este o spumă de vinete”.
Vânăta este unul din cele mai utile legume pentru slăbit. Pe lângă faptul că are multă apă și puține calorii, absoarbe grăsimea din corp.
Citește și – Vinetele – buretele care absoarbe grăsimea din corp
Sursă articol: MegaImage România, Chefi Acasă cu Mihaela Bilic, Episodul 60: https://www.youtube.com/watch?v=odPby-iIdyo&ab_channel=MegaImageRomania