Tartă cu brânză dulce și stafide, fără făină și puțin zahăr

Vă prezentăm un desert simplu pe care îl puteți face în casă din ingrediente banale.

Este vorba despre o tartă din brânză dulce și stafide, fără făină și cu puțin zahăr.

Tarta cu branza

Tarta cu branza: WxMom

Rețeta este atât de ușoară și rapidă, încât nu necesită multă pregătire.

Nu vă trebuie mixere, blendere sau altă aparatură electrocasnică pentru a pregăti această tartă. Compoziția se face într-un singur vas.

Tarta de brânză este un desert economic, fără făină. Este cu atât mai atractivă cu cât are o cantitate mică de zahăr.

Poate fi inclusă și în dieta celor care țin regim de slăbit. În acest caz, zahărul se poate elimina complet, înlocuindu-l cu un îndulcitor sărac în calorii.

Rețeta este preluată din bucătăria italiană. În vechime era folosită de familiile de evrei. Se numește „Cassola”.

Tartă cu brânză dulce și stafide – rețetă

Număr de porții: 6

Ingrediente

  • 500 g de brânză de vaci
  • 3 ouă medii
  • 150 g de zahăr
  • 70 g de stafide (sau chipsuri de ciocolată)
  • ½ – 1 linguriță de pudră de scorțișoară
  • 1 vârf de cuțit de sare

Mod de preparare

Primul pas în prepararea rețetei este să puneți brânza de vaci la scurs într-o sită. Lăsați-o minim o oră.

Acest lucru ajută la eliminarea excesului de zer.

Compoziția tartei se face foarte ușor și repede. De aceea trebuie să pregătiți dinainte tava.

Aveți nevoie de o formă rotundă cu diametrul de 20-22 cm. Este important ca tava să aibă pereții înalți (6 cm.), deoarece aluatul va crește în timpul coacerii (apoi se va lăsa).

Tapetați tava/forma cu hârtie de copt.

După ce brânza s-a scurs, puneți-o într-un bol încăpător și adăugați puțină sare. Pasați-o cu o furculiță împreună.

Adăugați apoi zahărul și scorțișoara. Frecați brânza cu o lingură până devine omogenă.

Incorporați apoi ouăle, câte unul pe rând, amestecând după fiecare.

Compoziția trebuie să fie moale și cremoasă.

La final adăugați stafidele sau chipsurile de ciocolată.

Dacă nu aveți chipsuri puteți folosi ciocolată tocată cu cuțitul sau dată prin răzătoare.

Amestecați ușor. Turnați blatul în tavă și nivelați la suprafață cu dosul lingurii.

Preîncălziți cuptorul la 170 de grade Celsius.

Coaceți tarta circa o oră. Verificați după 50 de minute. Este gata când a căpătat o culoare rumenă deasupra.

Tarta cu branza dulce

Tarta cu branza dulce: WxMom

Se scoate din cuptor și se taie după ce s-a răcit complet.

Interiorul va rămâne moale și umed.

Puteți servi tarta cu brânză și stafide la micul-dejun, ca desert sau ca gustare între mese.

Este delicată ca gust dar sățioasă în același timp.

Păstrați-o la rece după ce o tăiați.

Sugestii

Puteți adăuga diverse arome în compoziție, precum coajă de citrice, esență de vanilie, lichior, rom, fructe uscate (merișoare, afine, coacăze etc.).

Se poate folosi urdă în loc de brânză de vaci.

Tarta este mult mai bună rece, după ce a stat în frigider.

Poate fi o alternativă simplă și dietetică la pasca tradițională.

Rețete similare

Plăcintă tradițională cu brânză, ca la moldoveni – rețetă

Prăjitură indiană cu brânză de vaci, fără ouă

2 ouă, 2 banane și cacao – desert keto fără zahăr și făină

Rețetă preluată din: Giallo Zafferano, Cassola – prăjitură de ricotta fără făină: https://blog.giallozafferano.it/ilchiccodimais/cassola-torta-di-ricotta-senza-farina-ricetta-ebraico-romanesca/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.