Prăjitură cu pepene galben și 3 ouă!
Prăjitura cu pepene galben este o rețetă inedită, pe care o puteți încerca acum, în sezonul pepenilor!
Nu-i foarte dulce, dat fiind că are doar 100 de grame de zahăr! În schimb are o aromă delicată și o savoare aparte.

Imagine cu titlu sugestiv prajitura cu pepene galben: Timolina – Freepik
Cu siguranță o veți face din nou după ce veți gusta din ea și vă va cuceri.
Aveți nevoie doar de câteva felii de pepene galben, de 3 ouă, puțin zahăr, ulei și unt.
Vă sfătuim să folosiți un soi de pepene galben dulce, aromat. Trebuie să fie copt bine, ca să dea dulceață prăjiturii.
Dar dacă vreți să fie mai dulce, gustați compoziția și suplimentați cantitatea de zahăr.
Prăjitură cu pepene galben – rețetă
Ingrediente
- 200 g de miez de pepene galben
- 3 ouă
- 100 g de zahăr tos
- 100 ml de ulei
- 50 g de unt topit
- 300 g de făină albă
- 1 linguriță de praf de copt
- 1 linguriță de coajă de lămâie rasă
- 1 linguriță de zahăr vanilat (sau esență de vanilie)
Mod de preparare
Curățați pepenele de semințe și de coajă. Tăiați miezul cubulețe și cântăriți-l.
Puneți-l într-un bol încăpător. Spargeți peste el ouăle. Introduceți blenderul manual și pasați până rezultă o compoziție lichidă, fină.
Adăugați zahărul și uleiul și amestecați cu un tel. Incorporați apoi făina și praful de copt.
La final, puneți zahărul vanilat și coaja de lămâie. Amestecați bine cu telul, până rezultă o compoziție perfect omogenă, fără cocoloașe.
Turnați compoziția într-o tavă/formă rotundă/inel culinar.
Diametrul tăvii folosite la această prăjitură este de 22 cm. Se poate folosi și o formă de 20 cm.
Inserați în compoziția câteva cubulețe de miez de pepene galben.
Presărați peste ele 2 linguri de zahăr tos.
Puneți apoi cu o lingură untul topit. Întindeți-l pe toată suprafața, cu o pensulă.
Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Lăsați prăjitura să se coacă preț de 30-40 de minute.
Este gata când s-a umflat și a făcut o crustă frumoasă deasupra, care s-a crăpat puțin.
Verificați cu o scobitoare înainte de a o scoate din cuptor.
Scoateți-o din tavă și puneți-o pe un platou. Așteptați să se răcească de tot.
Se taie ca pe tort sau tartă.

Imagine cu titlu sugestiv prajitura cu pepene galben: Timolina – Freepik
Este pufoasă, moale și super-aromată! Bucățile de pepene din interior sunt suculente și îi dau o savoare aparte. Se lasă la baza blatului.
Pepenele galben poate fi înlocuit în această rețetă cu bucăți de mere, pară, ananas, prune, mango, piersici sau alte fructe similare.
Alte rețete cu pepene galben
Înghețată de pepene galben cu smântână și doar 50 g de zahăr!
Cremă de penene galben și piersici – fără zahăr
Sorbet de pepene galben – un desert răcoritor pentru zilele caniculare
Sursă articol: Super Kelinchak, Whisk the Melon with Egg: https://www.youtube.com/watch?v=WD_mpaoi2IQ&ab_channel=SUPERKELINCHAK