Sorbet de pepene galben – un desert răcoritor pentru zilele caniculare

Sorbetul de pepene galben este fără îndoială unul din cele mai răcoritoare preparate de vară!

Sorbeturile sunt deserturi simple, pe bază de fructe și un sirop slab de zahăr. Sunt ideale pentru zilele caniculare. Pot fi date și copiilor.

Sorbet de pepene galben

Sorbet de pepene galben: stu_spivack

După rețeta de mai jos puteți pregăti și alte sorbeturi, din alte fructe.

Cele mai potrivite sunt piersicile, kiwi, căpșunile, pepenele verde, mango etc.

Sorbet de pepene galben – rețetă

Sorbetul de pepene galben se prepară foarte repede. În 10 minute este gata. Trebuie să mai aveți răbdare să înghețe.

Cantitățile ingredientelor sunt pentru 4 persoane.

Ingrediente

  • ½ kg de pulpă de pepene galben
  • 120-180 g de zahăr
  • 200 ml de apă

Mod de preparare

Mai întâi trebuie să pregătiți un sirop de zahăr. Acesta va da sorbetului atât dulceața cuvenită, cât și textura necesară.

În funcție de cât de dulce este pepenele pe care îl folosiți, ajustați cantitatea de zahăr din rețetă.

Dacă pepenele are pulpa foarte dulce și aromată, reduceți cantitatea de zahăr la 120-150 de grame.

Puneți așadar apa într-o cratiță. Adăugați zahărul și așezați vasul pe aragaz.

Nu trebuie să fierbeți amestecul. Când cristalele de zahăr s-au topit, siropul este gata.

Lăsați-l să se răcească. Puteți pregăti acest sirop cu o zi înainte, ca să nu mai așteptați să se răcească.

Dacă vă grăbiți, puneți cratița într-un vas cu apă rece sau cuburi de gheață, ca să se răcească de tot.

Curățați pepenele de coajă și înlăturați semințele. Păstrați doar pulpa, pe care trebuie să o tăiați cubulețe.

Puneți-o în robotul cu lama S și mixați până se face piure.

Piureul trebuie să fie complet fin, fără bucăți de fruct.

Introduceți-l în frigider pentru 30 de minute.

După aceea, scoateți vasul din frigider și adăugați siropul de zahăr rece.

Mixați pentru omogenizare.

Turnați compoziția obținută într-o caserolă. Nivelați și acoperi cu o folie de plastic (folia trebuie să vină în contact cu sorbetul).

Dați recipientul la congelator.

Dacă vreți un sorbet fin, trebuie să îl scoateți periodic din congelator și să amestecați în el, ca la înghețată.

Așadar, după 30 de minute, scoateți-l și amestecați-lcu o lingură.

Dați-l din nou în congelator. După 30 de minute, repetați procedeul.

Faceți acest lucru de 5-6 ori, pentru ca sorbetul să nu conțină bucăți de gheață.

După aceea, lăsați sorbetul să stea încă 2-3 ore la congelator. Va înghețat complet și va avea o consistență cremoasă.

Dacă nu vă deranjează cristalele de gheață, lăsați-l câteva ore să congeleze complet, fără să amestecați deloc în el. Veți obține un fel de suc înghețat, foarte răcoritor.

Înainte de a-l servi, lăsați-l să stea câteva minute la temperatura camerei, ca să se dezghețe puțin.

Sorbetul de pepene poate fi ținut la congelator câteva săptămâni.

Pe site-ul nostru avem și o rețetă de sorbet de pepene galben cu miere (fără zahăr).

Informații nutriționale

Potrivit „Nutrition & You”, 100 de grame de pepene galben crud conțin:

  • 112% din doza zilnică recomandată (DZR) de vitamina A
  • 61% din DZR de vitamina C
  • 34 de kilocalorii
  • 8,6 g de carbohidrați
  • 6% din DZR de potasiu
  • 5,5% din DZR de vitamina B6
  • 5% din DZR de acid folic
  • 4,5% din DZR de cupru
  • 3% din DZR de magneziu
  • 2% din DZR de fier

Pepenele galben nu are deloc colesterol. Iar conținutul de grăsimi este sub 1% din doza zilnică recomandată.

Este în schimb o sursă bună de antioxidanți. Conține beta-caroten, luteină, zeaxantină și criptoxantină.

Acești compuși protejează celulele de daunele radicalilor liberi.

Oferă protecție împotriva cancerului de sân, de colon, de prostată, pulmonar, endometrial și pancreatic.

Zeaxantina protejează ochii de bolile degenerative odată cu înaintarea în vârstă.

Rețete similare

Cremă de piersici și pepene galben  – fără zahăr, fără calorii

Dulceață de pepene galben cu miere – rețetă cu beneficii

Nectar de pepene galben – tonic detoxifiant răcoritor

Surse articol:

1. Giallo Zafferano, Sorbet de pepene galben: https://blog.giallozafferano.it/ilchiccodimais/sorbetto-al-melone-ricetta-senza-gelatiera/
2. Nutrition and You, Cataloupe Nutrition Facts: https://www.nutrition-and-you.com/cantaloupe.html

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.