Înghețată vegetală fără zahăr – cremoasă, pufoasă, fină (fără cristale de gheață)
Dincolo de faptul că este un desert care poate fi consumat de cei care țin post sau un regim fără lactate și lactoză, această înghețată vegetală este foarte reușită.
Deși nu conține nici ouă, nici lapte de vacă, smântână sau iaurt, este suficient de cremoasă și bogată. Nu este cu nimic mai prejos decât înghețata clasică.
Cuprins
O înghețată vegetală perfectă – îndulcită natural, cremoasă
Nu aveți nevoie de o mașină de înghețată pentru a prepara această înghețată.
Ingredientul-cheie, care îi dă o textură cremoasă și fără cristale de gheață, este laptele de cocos cu 100% grăsime.
Al doilea ingredient important este pasta de curmale. Aceasta nu îngheață și nu formează ace. Pasta de curmale joacă rolul de îndulcitor. Așadar, această înghețată mai are un atuu: nu conține zahăr tos.
Se prepară din 5 ingrediente. Durează jumătate de oră să o faceți și apoi câteva ore până îngheață și se solidifică.
Nu trebuie să o scoateți din frigider odată la câteva minute să amestecați în ea. Așa cum am spus mai sus, nu formează cristale de gheață. Este cremoasă, pufoasă și fină. Este dulce, deși nu are zahăr, și cât se poate de naturală.
O puteți personaliza cu diferite arome. La rețeta de bază se pot adăuga și alte ingrediente, precum unt de arahide, fructe congelate, nuci, alune, fistic etc.
Înghețată de post – rețetă
Ingrediente
- 2 cutii de lapte de cocos (vi-l recomand pe acesta)
- 85 g de pudră de cacao
- 400-450 g de curmale (vi le recomand pe acestea la ofertă)
- ½ cană de lapte de migdale sau alt lapte vegetal
- 1 linguriță de extract de vanilie
Ingrediente opționale
- 30 ml de espresso rece
- ½ linguriță de scorțișoară
Mod de preparare
Începeți rețeta cu o zi înainte. Puneți laptele de cocos în frigider, pentru ca partea grasă, cremoasă de deasupra să se solidifice complet.
Puneți și bolul în care veți face înghețata în congelator, cu 10 minute înainte de a începe prepararea.
Dacă folosiți curmale uscate, fără umiditate, este indicat să le hidratați în apă fierbinte înainte, timp de 10 minute.
Îndepărtați sâmburii și puneți curmalele înmuiate în vasul robotului cu lama S. Mixați până când se mărunțesc complet. Adăugați câte puțină apă fierbinte, până rezultă o pastă.
Scoateți conservele de lapte de cocos din frigider. Desfaceți-le și extrageți crema groasă de deasupra. Partea de dedesubt este lichidă și nu trebuie folosită la această rețetă. O puteți pune la altceva.
Este indicat să folosiți lapte de cocos cu un conținut 100% grăsime. Cele mai bune sortimente se găsesc la Ldl, unde o cutie de lapte de cocos costă în jur de 6 lei.
Puneți crema groasă de cocos în bolul scos din congelator. Introduceți mixerul și mixați până devine fin. Adăugați pudra de cacao, laptele vegetal, extractul de vanilie și jumătate din pasta de curmale. Mixați până la deplina incorporare.
Gustați, și dacă vreți ca înghețata să fie mai dulce, mai adăugați pastă de curmale. Ajustați de asemenea cantitatea de cacao, dacă vreți un gust mai concentrat de ciocolată.
Aceasta este compoziția înghețatei, care va merge la congelator. Transferați-0 într-o caserolă sau o tăvită tapetată cu hârtie de copt. Nivelați deasupra și acoperiți recipientul cu folie de plastic.
După câteva ore, compoziția este ca un mousse rece. Trebuie să o lăsați peste noapte ca să înghețe complet și să devină fermă.
Scoateți recipientul din congelator cu 20 de minute înainte de a o servi. Se scoate cu o cupă de înghețată înmuiată în apă fierbinte. Se pune în pahare, boluri sau cornete.
Puteți păstra această înghețată în congelator până la o săptămână.
Rețete similare
Înghețată vegetală din căpșuni fără zahăr – făcută la blender (rețetă video)
Înghețată vegetală din 2 ingrediente: banane și cacao (rețetă video)
Cum să faci o înghețată sănătoasă, numai din fructe (fără zahăr, fără foc)
Informații nutriționale
O porție din această înghețată conține estimativ:
- 272 de calorii
- 34 g de carbohidrați
- 4 g de proteine
- 16 g de grăsimi (din care 14 g saturate)
- 19 mg de sodiu
- 26 g de zahăr
Citește și –
Sursă articol: Minimalist Baker, No-Churn Vegan Chocolate Ice Cream: https://minimalistbaker.com/no-churn-vegan-chocolate-ice-cream/