Înghețată de casă care nu face cristale de gheață – doar 2 ingrediente!

Nu-i greu deloc să faci înghețată în casă! Mai ales după rețeta de mai jos.

Nu aveți nevoie nici de mașină de făcut înghețată, nici de ouă și nici măcar de zahăr.

Inghetata de casa fara ace - doar 2 ingrediente!

Inghetata de casa fara ace – doar 2 ingrediente!

Cu siguranță v-am stârnit curiozitatea. Haideți să vedem cum se face!

Înghețată cremoasă din 2 ingrediente – rețetă

Cele două ingrediente sunt laptele condensat și frișca.

Laptele condensat este secretul unei înghețate fine, fără cristale de gheață.

Frișca bătută dă înghețatei o structură aerată și cremoasă.

Număr de porții: 2-4
Durată de preparare: 10 minute

Ingrediente

  • 400 ml de lapte condensat
  • 230 g de frișcă lichidă

Ingrediente opționale

  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 1 linguriță de extract de mentă
  • 1 linguriță de extract de rom
  • esență de lămâie sau portocale
  • 1 linguriță de extract de migdale

Mod de preparare

Laptele condensat se găsește în hipermarketuri, la conservă.

De regulă, acesta este îndulcit, de aceea nu este nevoie să adăugați zahăr în această înghețată.

Turnați laptele condensat într-un bol încăpător. Adăugați acum aroma preferată (dacă vreți) și omogenizați.

Într-un bol separat, bateți frișca lichidă până se face spumă tare. Durează circa 3 minute.

Puneți câteva linguri de frișcă în laptele condensat. Acest lucru este important, pentru că îl subțiază și îl face mai ușor de incorporat în restul de frișcă.

Luați apoi câte o lingură din frișcă și adăugați-o în laptele condensat. Amestecați ușor, cu mișcări de jos în sus.

Trebuie să obțineți o compoziție fină, fără bulgări de lapte condensat.

Puteți face toată operațiunea de amestecare mai simplă dacă aveți un mixer cu tel, care incorporează ingredientele ușor.

Transferați compoziția în recipientul pregătit pentru congelare. Poate fi o caserolă sau o cutie de la un tort de înghețată.

Nivelați compoziția la suprafață și acoperiți-o cu o foaie de hârtie de copt. Lipiți-o de compoziție, ca să preveniți formarea cristalelor de gheață.

Introduceți recipientul în congelator. Lăsați compoziția la înghețat minim 6 ore (preferabil peste noapte).

Își păstrează textura și aroma timp de 2 săptămâni.

Citește șiDe ce înghețata nu este un desert periculos pentru siluetă

Mod de servire

Scoateți înghețata din congelator. Lăsați-o câteva minute, apoi o puteți servi în boluri, cupe sau cornete.

Se poate decora cu sosuri de ciocoltă, caramel sau fructe. Puteți presăra deasupra nuci, alune, fistic mărunțit.

Sugestii

Rețeta de mai sus este o rețetă de bază. Înghețata poate căpăta diverse arome, dacă mai adăugați alte ingrediente.

De pildă, puteți folosi batoane de vanilie sau de scorțișoară, muguri de lavandă, boabe de cafea sau de cacao, busuioc, mentă etc.

Cum trebuie să procedați? Puneți frișca lichidă la încălzit într-o cratiță sau într-un ibric. Când se formează câțiva aburi, trageți vasul de pe foc și adăugați unul din aromatizantele sugerate mai sus.

Lăsați la infuzat până se răcește complet. Strecurați-o și înlăturați ingredientele adăugate.

Continuați rețeta după indicațiile de mai sus, după ce frișca s-a răcit complet.

Înainte să dați compoziția la congelator, puteți amesteca în ea piureuri sau gemuri de fructe, fructe proaspete zdrobite, nuci caramelizate, sos de caramel sau bucăți de ciocolată. Amestecați-le ușor (nu complet), folosind vârful unui cuțit.

Această înghețată se topește în gură. Are o aromă naturală și este deosebit de hrănitoare și sățioasă.

Citește șiÎnghețată de casă din piersici, iaurt și miere

Sursă articol: Emma Christensen, How to Make No-Churn, 2-Ingredient Ice Cream, The Kitchn: https://www.thekitchn.com/how-to-make-no-churn-ice-cream-cooking-lessons-from-the-kitchn-220413

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.