Înghețată fără zahăr, din banane și iaurt – doar 2 ingrediente

Această înghețată fără zahăr, din banane și iaurt, este una din cele mai ingenioase rețete.

Este suficient să o încercați odată și apoi să nu mai cumpărați niciodată înghețată din magazine!

Inghetata fara zahar din banane si iaurt

Inghetata fara zahar din banane si iaurt: 

Înghețata de casă tradițională conțin de regulă ouă, smântână, frișcă, lapte, zahăr.

Varianta pe care v-o prezentăm în acest articol este mult mai simplă, iar metoda de prepara mult mai rapidă.

Aveți nevoie doar de 2 ingrediente: banane și iaurt.

Înghețată din banane congelate

Nu vă trebuie mașină de făcut înghețată! Nici nu este nevoie să scoateți înghețata, să o bateți de zeci de ori și apoi iar să o recongelați ca să nu formeze ace de gheață.

Secretul ei constă în utilizarea bananelor în stare congelată.

Am făcut înghețată doar din banane congelate și iese foarte bună!

Trebuie să puneți câteva banane la congelator. Decojiți-le și tăiați-le rondele.

După ce au înghețat, se pun pasează cu un blender vertical, până se fac pastă.

Bananele au o textură cremoasă, untoasă, și se pretează foarte bine la înghețate.

Pe deasupra, au o dulceață naturală concentrată, așa că nici nu mai trebuie să folosiți zahăr tos pentru a îndulci înghețata.

Pentru ca blenderul să meargă mai ușor, puteți adăuga câteva linguri de lapte dulce sau iaurt.

Înghețată fără zahăr din banane și iaurt – rețetă

Ingrediente

  • 2 banane mari
  • 50 g de iaurt (sau 2 linguri de lapte dulce)

Mod de preparare

Curățați banalele de coajă. Acestea trebuie să fie coapte bine, ca să dea înghețatei mai multă dulceață.

Tăiați bananele felii. Puneți-le într-o pungă sau într-o caserolă și introduceți-le în congelator.

Lăsați-le câteva ore, până se întăresc complet.

În momentul în care vreți să faceți înghețata, scoateți bananele din congelator. Lăsați-le câteva minute, cât să puteți desface bucățile unele de altele.

Puneți-le într-un bol. Adăugați iaurtul sau laptele. Introduceți blenderul și pasați până obțineți o cremă fină.

Se poate folosi și un robot cu lama S, dar acesta trebuie să fie foarte puternic.

Înghețata poate fi servită imediat. Este deopotrivă cremoasă și răcoritoare. Nu mai trebuie să o dați la congelator.

Dacă vă rămâne, puneți-o în congelator pentru a o consuma în altă zi.

Citește șiÎnghețată pe băț cu iaurt, fructe și fulgi de ovăz

Avantajele și beneficiile acestei înghețate

Această înghețată are o mulțime de avantaje și beneficii.

În primul rând, nu conține zahăr și nu are multe calorii.

În al doilea rând, se face foarte ușor.

În al treilea rând, este hrănitoare și hidratantă. Banana conține potasiu și alte vitamine importante.

În al patrulea rând, este ieftină și economică. Din 2-3 banane puteți obține câteva porții generoase de înghețată.

În al cincilea rând, este foarte versatilă. Puteți adăuga diverse arome sau ingrediente adiționale în rețeta de bază, precum: pudră de cacao sau de roșcove, ciocolată, cafea, unt de arahide, fulgi de cereale, alune, nuci, fistic, stafide, vanilie, rom, mentă, busuioc, scorțișoară, polen, zmeură, căpșuni, vișine, mango, piersici etc.

Citește șiÎnghețată vegetală din 2 ingrediente: banane și cacao (rețetă video)

În al șaselea rând, poate fi oferită și copiilor, deoarece este 100% naturală!

Nu în ultimul rând, puteți face această înghețată și de tip vegan sau pentru zilele de post. Trebuie doar să folosiți lapte sau iaurt vegetal (soia, cocos etc.) în locul laptelui de vacă.

Dar, așa cum am menționat mai sus, rețeta iese și fără lapte. Când pasați bananele, adăugați puțin suc de lămâie, ulei de cocos topit sau miere lichidă, cât să meargă blenderul mai ușor.

Sursă articol: Giallo Zafferano, Înghețată de Banane Congelate, Fără Aparat de Înghețată: https://blog.giallozafferano.it/ilchiccodimais/gelato-alla-banana-congelata-senza-gelatiera/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.