Prăjitură turcească, fără zahăr și făină – din iaurt și banane

În ciuda tuturor aparențelor, această prăjitură turcească, fără zahăr și făină, este foarte reușită.

Nu conține nici măcar ulei. Ce fel de prăjitură poate fi aceasta, vă întrebați cu siguranță! Nu putem spune decât să o încercați și să vedeți!

Prajitura turceasca, fara zahar si faina – din iaurt si banane

Imagine cu titlu sugestiv prajitura turceasca, fara zahar si faina: Isabelle Hurbain-Palatin

Rețeta este foarte simplă. Dulceața este dată de banane, dar și de miere.

Textura lor umedă ține de asemenea loc de ulei sau grăsime.

Făina obișnuită este înlocuită de nucă de cocos.

Faceți această prăjitură dacă sunteți la cura de slăbire, sau vreți să mâncați ceva dulce și sănătos.

Este bogată în proteine și foarte sățioasă.

Prăjitură turcească, fără zahăr și făină – rețetă

Ingrediente

  • 2 banane mari
  • 2 ouă
  • 1 cană de nucă de cocos
  • 1 lingură de iaurt
  • 1 lingură de miere (sau melasă)
  • 1 lingură de cacao
  • 1 pliculeț de praf de copt
  • 1 linguriță de esență de vanilie

Ingrediente pentru glazură

  • 60 g de ciocolată neagră
  • 4 linguri de lapte rece

Mod de preparare

Începeți cu bananele. Decojiți-le, rupeți-le bucăți și puneți-le în vasul robotului cu lama S.

Mixați până se fac piure.

Adăugați tot acolo iaurtul, mierea de albine, fulgii de cocos, pudra de cacao, esența de vanilie și praful de copt.

Mixați din nou până când toate compoziția s-a omogenizat.

Puneți ouăle într-un bol. Bateți-le cu mixerul 2-3 minute, până se fac spumă.

Adăugați amestecul de mai sus de banane și cacao.

Incorporați-l cu o spatulă, folosind mișcări ușoare, de jos în sus.

Tava pe care autoarea rețetei a folosit-o este pătrată și are 20 x 20 cm.

Dar la fel de bine puteți folosi o formă dreptunghiulară sau rotundă, dacă vreți să dați prăjiturii un aspect de tartă sau tort.

Ungeți tava cu o bucățică de unt sau cu puțin ulei, inclusiv pe pereți.

Negresa

Negresa: Jo

Turnați compoziția în tavă. Bateți puțin vasul de masă, pentru ca blatul să se distribuie uniform.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

Lăsați prăjitura să se coacă circa jumătate de oră.

Între timp, pregătiți glazura. Este opțională, dar dă prăjiturii mai multă savoare și un aspect mai elegant.

Rupeți ciocolata bucăți și topiți-o la bain-marie, sau în cuptorul cu microunde.

Amestecați până devine lichidă. Adăugați laptele și omogenizați.

După ce soateți prăjitura din cuptor, lăsați-o să stea 5 minute. Înțepați-o apoi din loc în loc cu o scobitoare.

Turnați glazura de ciocolată peste prăjitura fierbinte. Datorită orificiilor făcute, blatul va absorbi imediat sosul de ciocolată.

Lăsați-o să se răcească cel puțin un sfert de oră. Ideal ar fi să o lăsați la rece câteva ore, și apoi să o porționați.

Rețete similare

Negresă cu brânză, fără zahăr

Negresă de post fără foc, fără zahăr, fără făină și ulei

Prăjitură fără zahăr, cu banane

Sugestii

Tăiați prăjitura bucăți pătrate sau romburi, după preferință.

Veți vedea că nu este pufoasă, deoarece nu conține făină.

Are mai curând o textură umedă, ciocolătoasă, dar aerisită și ușoară.

Păstrați-o într-o caserolă, în frigider. Este mult mai gustoasă după ce stă la rece.

O puteți servi la micul-dejun cu o ceașcă de lapte, ceai sau cafea. Sau ca desert.

Dacă nu aveți ciocolată pentru glazură, puteți folosi o lingură de cacao neagră și 4 linguri de lapte.

Amestecați bine, până la omogenizare.

Sau, și mai simplu, pudrați prăjitura deasupra cu cacao simplă.

Sursă articol: EBRULİ MUTFAĞIM11, LEZZETLİ YEMEK TARİFLERİ, Fără făină, zahăr, ulei! Rețetă de prăjitură sănătoasă extrem de ușoară și delicioasă: https://www.youtube.com/watch?v=OGHFkaT6UXM&ab_channel=EBRUL%C4%B0MUTFA%C4%9EIM11LEZZETL%C4%B0YEMEKTAR%C4%B0FLER%C4%B0

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.