Secretele unui hummus catifelat, care se topește în gură!

Cu siguranță nu sunteți la prima rețetă de hummus. Acest preparat a devenit atât de îndrăgit în întreaga lume, încât probabil nu este persoană care să nu-l fi gustat vreodată.

Dacă ați avut ocazia să vizitați Orientul Mijlociu și să gustați din hummus-ul pe care îl prepară arabii, în mod cert nu l-ați putut compara cu ceea ce se găsește la noi.

Secretele unui hummus catifelat, care se topeste in gura!

Secretele unui hummus catifelat, care se topeste in gura: stu_spivack

Este foarte fin și plăcut. Bucătarii pasează boabele de năut manual, până se transformă într-un piure extrem de fin și moale.

Chiar dacă noi nu avem posibilitatea să îl facem manual, există câteva trucuri prin care putem îmbunătăți considerabil textura acestui preparat.

În rândurile următoare vă dezvăluim secretele celui mai catifelat hummus. Cu siguranță veți folosi această metodă de fiecare dată.

Citește și – Ce beneficii are consumul de hummus?

Cel mai fin hummus – rețeta de bază

Rețeta pe care v-o prezentăm este de inspirație turcească. Conține ingredientele de bază.

O puteți ajusta după gust (adăugând diverse legume sau mirodenii în compoziție).

Ingrediente

  • 400 g de năut fiert
  • 6 linguri de tahini
  • 1 lămâie
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • ½ linguriță de sare
  • 6 cuburi de gheață

Mod de preparare

Puteți folosi fie năut la conservă, gata fiert, fie năut uscat, pe care îl fierbeți bine până se înmoaie complet.

Veți reduce considerabil timpul de fierbere dacă veți folosi oala de fiert sub presiune. În 40 de minute năutul este pătruns foarte bine.

Năutul la cutie se clătește cu apă curată.

Pentru a obține un hummus de calitate, trebuie să îndepărtați cojile de la boabele de năut. Acestea nu au un gust plăcut.

Nu trebuie să stați să decojiți fiecare boabă în parte.

Turnați năutul într-un bol sau într-o sită. Adăugați apă peste el și masați-l cu mâinile pentru a elibera cojile. Acestea se vor ridica la suprafață.

Scurgeți ușor apa și colectați cojile la marginea vasului.

Nu le aruncați. Sunt bune ca îngrășământ, deoarece conțin foarte mulți nutrienți.

Citește și – Apa de năut combate răceala și întărește organismul (rețetă mănăstirească)

În continuare, turnați boabele de năut decojite în vasul robotului cu lama S.

Adăugați pasta de susan (tahini), usturoiul curățat de coajă, uleiul și sare.

Toate aceste ingrediente se potrivesc după gustul fiecăruia. Poate cineva dorește mai mult usturoi, sau mai puțină pastă de susan.

Ajustați după preferință.

Stoarceți sucul de la 1 lămâie și adăugați-l în robot.

Mixați la viteză mică spre medie.

La o durată lungă de mixare, robotul se încălzește. Pentru a atenua acest lucru, adăugați câte 1 cub de gheață la fiecare minut de mixare.

Acesta este primul secret al unui hummus fin. Gheața este cea care dă pastei de năut o consistență catifelată.

După câteva minute, ingredientele par bine omogenizate.

Hummus-ul pare finalizat, însă nu este desăvârșit. Are încă o textură granulată, pe care trebuie să o ducem la nivelul următor.

Dacă vreți să obțineți un hummus extra-fin și catifelat, mai mixați câteva minute, la viteză mare.

Durează în jur de 10 minute până se ajunge la cea mai bună consistență. Acesta este al doilea secret.

Când hummus-ul a devenit super-cremos, gustați și ajustați cu sare, suc de lămâie sau tahini.

Un ultim secret al unui hummus reușit este să îl lăsați să stea 2-3 ore înainte de a-l servi.

Asta deoarece usturoiul și uleiul de măsline au nevoie de timp pentru a-și dezvolta aromele.

Așadar, după 2-3 ore, pasta de năut va avea un gust mult mai bogat și intens.

Îl puteți servi cu lipie, pe care libanezii o folosesc în loc de lingură. Înting cu ea în hummus și îl consumă ca atare.

Pentru a-i da un aspect cât mai original, puneți hummus-ul în farfurii. Nivelați cu dosul lingurii, creând acel aspect de șanț în care se toarnă ulei de măsline.

Presărați peste ulei chimen măcinat, sumac, pătrunjel tocate sau alte mirodenii.

Hummus-ul poate fi servit și cu murături.

Citește și – Hummus de ciocolată – un desert surprinzător de bun și sănătos!

Sursă articol: Refika‘s Kitchen, The best hummus recipe you will surley use your whole life: https://www.youtube.com/watch?v=88ljbueBLBw&ab_channel=Refika%27sKitchen

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.