Prăjitură cu lămâie și puțin zahăr (lemon bars) – delicată, dulce-acrișoară

Prăjiturile cu lămâie au o aromă dulce-acrișoară deosebită. În general, aceste deserturi au o textură fină și delicată.

Sunt numeroase rețete pe care le puteți încerca. Mai jos vă arătăm cum să faceți o prăjitură cu lămâie și puțin zahăr.

Prajitura cu lamaie si putin zahar

Prajitura cu lamaie si putin zahar: TipHero Hack

Veți vedea că lista ingredientelor este foarte modestă, accesibile tuturor.

Blatul, de pildă, se prepară doar din 3 ingrediente.

Dacă nu aveți voie deloc zahăr, înlocuiți-l cu eritriol, xylitol, stevia sau alt îndulcitor fără calorii.

Prăjitură cu lămâie și puțin zahăr – rețetă

Ingrediente pentru blat:

  • 100 g de unt (la temperatura camerei)
  • 1 pahar de făină
  • ¼ pahar de zahăr pudră

Ingrediente pentru crema de lămâie:

  • 2 ouă
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 1 lingură de coajă de lămâie rasă
  • 2 linguri de făină
  • ½ pahar de zahăr

Mod de preparare

Începeți cu pregătirea blatului. Untul trebuie să fie scos din frigider de cu seară, sau cu câteva ore înainte de a începe rețeta.

Trebuie să fie suficient de moale pentru a-l putea mixa. Tăiați-l cubulețe și puneți-l într-un bol. Adăugați zahărul pudră și bateți cele două ingrediente cu mixerul până se fac spumă.

Incorporați făina și mixați în continuare. Aluatul rezultat va avea o textură sfărâmicioasă.

Formați o bilă din aluat și așezați-l în tavă. Puteți folosi o tavă/formă pătrată mică (20 cm.), dreptunghiulară sau rotundă.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.

Întindeți aluatul cu mâinile în tavă și nivelați. Îmbrăcați puțin și pereții cu aluat, pentru a da prăjiturii un aspect de tartă.

Înțepați aluatul din loc în loc cu o furculiță, pentru a nu se umfla neregulat în cuptor.

Introduceți tava în cuptor și lăsați blatul să se coacă până când prinde o culoare aurie. Nu trebuie lăsat mult, pentru a nu se întări prea tare.

Cât timp se coace aluatul, vă puteți ocupa se prepararea cremei de lămâie.

Spargeți ouăle într-un castron. Adăugați zahărul și bateți-le cu mixerul până se deschid la cușoare și rezultă o cremă pufoasă.

Puneți în cremă sucul proaspăt stors de la lămâie și coaja rasă.

Incorporați apoi făina și amestecați bine, pentru a avea o cremă omogenă.

Gustați de dulce, și dacă doriți, mai adăugați puțin zahăr.

Când blatul este gata, se scoate din cuptor și se toarnă peste el crema de lămâie. Întindeți uniform și dați din nou prăjitura la cuptor.

Mai coaceți încă 20-25 de minute, până când umplutura se încheagă.

Nu o lăsați prea mult, deoarece se va usca.

Așteptați să se răcească și abia apoi o puteți scoate din tavă.

Opțional, se poate presăra zahăr pudră pe deasupra, sau o glazură albă, obținută din suc de lămâie, zahăr pudră și eventual puțin lapte. Puteți vedea AICI cum se prepară o astfel de glazură.

Prajitura cu lamaie (lemon bars)

Prajitura cu lamaie (lemon bars)

Când prăjitura s-a răcit complet, se taie pătrate sau triunghiuri, după preferință.

Pe cât de simplă este și ușor de făcut, pe atât de plăcută la gust și reușită.

Rețete similare

Prăjitura “magică” cu lămâie, care se separă singură în 3 straturi după ce se coace

Prăjitură arăbească din iaurt, lămâie și cocos – foarte simplă şi bună

Prăjitură cu sirop de lămâie

Prăjitură cu lămâie și glazură aromată (se face într-un singur bol)

Sursă articol: Rețete Ușoare, Prăjitura „pătrățele cu lămâie” (lemon bars): https://retete-usoare.eu/prajitura-patratelele-cu-lamaie-lemon-bars-pentru-toti-amatorii-de-citrice/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.