Macrou la cuptor, umplut cu legume

Macroul la cuptor umplut cu legume este o delicatesă pe care o puteți prepara oricând doriți o mâncare de pește.

Este extrem de gustos gătit în acest mod. Chiar și cei care nu sunt mari fani ai peștelui vor aprecia rețeta.

Macrou la cuptor, umplut cu legume

Macrou la cuptor, umplut cu legume: Marco Verch Professional Photographer

În plus, este o variantă sănătoasă de a servi peștele, deoarece se coace în cuptor și nu se prăjește în ulei.

Conține legume sănătoase, care îi dau mai multă consistență și o aromă deosebită.

Cu siguranță se poate folosi și alt tip de pește la această rețetă. Dacă doriți mai multe porții, măriți numărul de pești folosiți.

Rețeta este inspirată din bucătăria rusă.

Citește și – Macrou în bere – rețetă mănăstirească

Macrou la cuptor, umplut cu legume – rețetă

Ingrediente

  • 2 pești macrou
  • 2 cepe
  • 1 morcov mare
  • 1 felie de rădăcină de țelină
  • 3 linguri de boabe de porumb fiert
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • sare și piper, după gust
  • câteva fire de de ceapă verde și pătrunjel verde
  • ulei

Mod de lucru

Peștele se taie, se curăță la interior de intestine. Se îndepărtează cozile și aripioarele. Capurile se lasă.

Se spală, apoi se clătește bine cu apă curată.

Puneți peștii pe un tocător. Stoarceți suc de lămâie direct în interiorul lor și pe deasupra și masați-i cu mâinile să se acopere bine.

Presărați sare și piper pe ei, la fel și în interior. Lăsați-i deoparte până vă ocupați de umplutura de legume.

Curățați morcovul, țelina și cepele de coajă, apoi spălați-le.

Dați morcovul și țelina pe răzătoarea cu găuri mari. Tăiați ceapa solzișori.

Puneți 2-3 linguri de ulei într-o tigaie. Când s-a încins, adăugați ceapa și căliți-o până devine transparentă.

Adăugați apoi morcovul și țelina rase. Lăsați-le pe foc, amestecând des, până se înmoaie puțin și se gătesc pe jumătate.

Adăugați boabele de porumb și mai căliți puțin. Lăsați compoziția să se răcorească.

Cu o lingură, umpleți peștii în interior cu compoziția de legume.

„Coaseți” apoi burta peștilor cu 2-3 scobitori, ca să nu curgă umplutura.

Luați o tavă mică, în care încap 2 pești. Poate fi un vas yena.

Așezați în ea o folie de aluminiu, care să vină și pe margini, adică pe pereții tăvii.

Turnați ulei și ungeți-o cu un penson. Dacă v-a rămas umplutură de legume, puneți-o pe folia de aluminiu.

Așezați peștii deasupra. Ungeți-i cu ulei și dați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.

Dacă peștii sunt mici, în 20 de minute ar trebui să fie gata. Peștele trebuie să fie fraged când îl scoateți.

În ultimele 5 minute se dă pe funcția de gril pentru ca peștii să se rumenească frumos deasupra.

După ce îi scoateți din cuptor, așezați-i pe un platou și presărați peste ei ceapa verde și pătrunjelul tocate mărunt.

Citește și – Macrou în sos de roșii, la cuptor

Sursă articol: Alina FooDee, Скумбрия в духовке – ИДЕАЛЬНЫЙ рецепт для ужина. Cooking mackerel. Baked mackerel recipe: https://www.youtube.com/watch?v=_qT8xJnMamE&ab_channel=AlinaFooDee

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.