Cornuri de post fragede și aromate, umplute cu marmeladă

Cornurile umplute cu marmeladă sau gem sunt un desert tradițional, pe care mamele îl pregătesc mai cu seamă în perioada de post.

Aluatul făcut după rețeta de mai jos este foarte bun, datorită conținutului de lapte vegetal. Cornurile ies fragede și aromate.

Puteți folosi această metodă și pentru a face cozonac de post.

Cornuri fragede de post cu marmelada

Cornuri fragede de post cu marmelada: LaTaifas

Cornuri fragede de post, cu marmeladă – rețetă

Ingrediente

  • 500 g de făină albă (pentru cozonac)
  • 25 g de drojdie proaspătă
  • 300 ml de lapte vegetal
  • 100 ml de ulei
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 pliculeț de zahăr vanilat
  • ½ linguriță de sare
  • opțional: ¼ linguriță de turmeric măcinat
  • marmeladă sau gem gros pentru umplut

Mod de preparare

Puneți făina, sarea și turmericul (dacă folosiți), într-un bol, cernute.

Turmericul dă aluaturilor de post o culoare galbenă. Dacă nu aveți, nu-I nici o problemă, este opțional.

Puneți drojdia într-un pahar și sfărâmați-o cu lingurița. Adăugați puțin lapte cald (nu fierbine) peste ea, puțin zahăr și 1 lingură de făină.

Amestecați și lăsați drojdia la umflat pentru 5-10 minute.

Citește și – Cornulețe de post fragede, umplute cu gem

Puneți restul de lapte la încălzit. (Puteți folosi lapte de cocos, care are multă grăsime și este mai bun, dar merge și laptele de soia, de migdale sau de orez). Adăugați zahărul (și cel vanilat). Amestecați până când acesta se dizolvă.

Faceți o adâncitură în bolul cu făină și turnați amestecul de drojdie dospită și laptele cald amestecat cu zahărul.

Amestecați la început cu lingura, incorporând treptat făina din jur. Apoi frământați cu mâinile.

Incorporați uleiul și frământați circa un sfert de oră, până rezultă un aluat elastic, care nu se mai lipește de mâni.

Transferați-l într-un bol pe care l-ați uns înainte cu ulei. Acoperiți-l cu o folie de plastic sau cu un prosop.

Lăsați-l la dospit o oră, sau până când își dublează volumul.

Împărțiți aluatul în mai multe bucăți. Întindeți-le în foi rotunde. Tăiați fiecare foaie în patru, apoi încă o dată pe ambele diagonale, pentru a obține 8 triunghiuri.

Așezați câte 1 lingură de marmeladă la baza fiecărui triunghiu (partea lată) și rulați ușor spre vârf.

Noi am folosit marmeladă asortată, cu un gust intens de căpșuni.

Merge foarte bine și gemul de gutui sau mere, precum și magiunul gros de prune.

Îndoiți puțin cornurile la final, pentru a le da un aspect cât mai real.

Așezați cornurile asamblate în tava cuptorului pe care ați tapetat-o cu hârtie de copt.

Acum puteți introduce cornurile în cuptor, sau le mai puteți lăsa să crească 20 de minute.

Cornurile se coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.

Sunt gata în circa 30-40 de minute, dar depinde de cuptor.

Scoateți-le când s-au rumenit ușor deasupra.

Cornuri de post cu marmelada

Cornuri de post cu marmelada

Când s-au răcit, pudrați-le cu zahăr.

Sunt foarte pufoase și aromate.

Dacă folosiți lapte de cocos sau ulei de cocos în locul uleiului obișnuit, cornurile își vor păstra frăgezimea mai mult timp.

Citește și – Cornuri fragede cu rahat – desert de post

Sursă articol: Rețete Pentru O Viață, Cornuri pufoase de post cu gem: https://retetepentruoviata.ro/reteta-cornuri-pufoase-de-post-cu-gem/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.