Salam de biscuiți fără unt sau margarină (de post)

Sunt foarte multe moduri de preparare a salamului de biscuiți în variantă vegetală.

Însă în majoritatea rețetelor de post se folosește margarina, în locul untului. Însă aceasta nu este cea mai bună alegere.

Salam de biscuiti de post fara margarina

Salam de biscuiti de post fara margarina

Am găsit o rețetă fără grăsime deloc. Nu conține nici margarină, nici ulei.

Consistența salamului este dată de o budincă de ciocolată pe care o puteți face foarte ușor în casă.

Urmăriți rețeta și veți vedea cât de reușită este și cât de simplu este modul de preparare.

Salam de biscuiți de post – rețetă

Ingrediente

  • ½ kg de biscuiți populari
  • 350 g de rahat
  • 700 ml de lapte vegetal
  • 6 linguri de zahăr
  • 3 linguri de cacao
  • 8 linguri de făină

Mod de preparare

Rupeți biscuiții bucăți mici. Tăiați rahatul cubulețe. Amestecați cele două ingrediente într-un bol încăpător.

Puneți ingredientele uscate într-o cratiță: zahărul, făina și pudra de cacao. Amestecați cu telul.

Turnați laptele rece treptat și amestecați până la dispar toate cocoloașele.

Așezați cratița pe foc și amestecați continuu cu telul. Lăsați crema să fiarbă, până se îngroașă.

Trebuie să fie ca o budincă groasă, care nu curge ușor de pe tel.

Turnați apoi budinca peste biscuiții și rahatul din bol. Amestecați cu paletă până la deplina incorporare.

Întindeți o folie alimentară de plastic pe masa de lucru. Pudrați- nucă de cocos sau biscuiți măcinați fin.

Transferați compoziția salamului pe folie și modelați-o sub forma unui sul.

Întrucât este moale, veți avea nevoie de o cantitate mare de fulgi de cocos sau biscuiți.

Înveliți salamul în folie și dați-i o formă cât mai frumoasă.

Legați-l la capete și dați-l la rece pentru câteva ore. De preferat este să stea în frigider peste noapte.

A doua zi, desfaceți folia și tăiați-l felii grosuțe.

Salamul de biscuiți pregătit după această rețetă este foarte ferm. Se taie bine. Este dulce, aromat și sățios.

Nu conține grăsimi nesănătoase sau alți aditivi nedoriți.

Sugestii

Ca și lapte vegetal, puteți folosi lapte de soia, lapte de migdale, de orez sau de ovăz.

Pentru ca budinca să aibă un gust mai bogat, puneți și 100 de grame de ciocolată neagră.

Tăiați-o bucățele sau dați-o pe răzătoare și amestecați-o cu puțin lapte fierbinte. Lăsați-o câteva minute, apoi amestecați cu telul să se dizolve. Când s-a dizolvat complet, turnați-o în cratiță în care fierbeți budinca.

Dacă nu aveți rahat, înlocuiți-le cu stafide.

În compoziția salamului de biscuiți se pot adăuga și alte fructe uscate, precum merișoare, afine, curmale tăiate bucăți.

De vreți să îl faceți mai aromat, puneți puțină esență de rom în compoziție.

Rețete asemănătoare

Salam de biscuiți sănătos, fără margarină

Salam de biscuiți dietetic, fără zahăr au margarină

Salam de biscuiți fără zahăr, preparat la rece

Sursă articol: AdeLina’s Kitchen, Salam de Biscuiți cu Rahat Turcesc și Cremă de Ciocolată, fără Unt: https://www.youtube.com/watch?v=l1sTZD7lhXI&ab_channel=AdeLina%27sKitchen

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.