Trufe de post – din doar 2 ingrediente!

Aceste trufe de post, din 2 ingrediente, sunt senzaționale!

Dacă le servești unor invitați care nu au asistat la prepararea lor, nu vor crede că sunt vegetale și nu conțin deloc lactatele animale.

Trufe de post din 2 ingrediente

Trufe de post din 2 ingrediente

Au un gust bogat de ciocolată și se fac în doar din 2 ingrediente.

Ai nevoie doar de 10 minute pentru a le realiza.

Trufe de post, din 2 ingrediente – rețetă

Durată totală de preparare: 10 minute

Număr de porții: 20

Ingrediente

  • 180 g de lapte condensat vegan (găsiți aici rețeta)
  • 60 g de pudră de cacao

Mod de preparare

Pregătiți mai întâi forma în care veți pune compoziția de trufe.

Autoarea a folosit o formă dreptunghiulară cu diametrul de 11,5 cm x 16,5 cm.

Puneți o hârtie de copt în ea, răsfrângând-o inclusiv peste marginile formei.

Turnați laptele condensat într-un bol. Dacă abia l-ați scos din frigider și este foarte gros, îl puteți topi la bain-marie sau în cuptorul cu microunde. Doar câteva secunde, până când devine ușor lichid astfel încât să puteți lucra cu el.

Adăugați pudra de cacao cernută peste laptele condensat, treptat. Amestecați și iarăși adăugați cacao.

Când pasta s-a îngroșat foarte tare, ungeți mâinile cu puțin ulei și frământați pasta până se leagă bine și devine omogenă.

Compoziția finală trebuie să fie moale, netedă și modelabilă.

Nu trebuie să se mai prindă/lipească de mâini deloc.

În cazul în care este prea moale, mai adăugați cacao. Dacă este prea tare, mai puneți lapte condensat.

Transferați compoziția de trufe în forma pregătită anterior.

Distribuiți-o cu mâinile și nivelați la suprafață.

Introduceți forma în frigider pentru o oră, ca să se întărească bine.

După ce stă la rece, compoziția devine solidă și poate fi porționată.

Trageți de marginile hârtiei și scoateți blatul de trufe afară.

Puneți-l cu tot cu hârtie pe un tocător de lemn și pudrați-l cu cacao.

Tăiați-l cuburi sau pătrate mici, folosind un cuțit bine ascuțit.

Puteți lăsa trufele așa, sau le puteți da o formă mai veridică, rotunjind colțurile cu degetele.

O altă variantă ar fi să modelați compoziția de trufe în biluțe mici.

Păstrați trufele într-o caserolă, la frigider. Pot fi consumate în termen de o săptămână.

Dacă le veți pune în congelator, rezistă foarte bine până la 3 luni.

Ingrediente adiționale

Pe lângă cele două ingrediente de bază – laptele condensat și pudra de cacao – puteți adăuga și alte ingrediente.

De pildă, gustul de ciocolată face o pereche bună cu cafeaua. Puteți folosi pudră de espresso sau cafea instant.

Măcinați cafeaua și amestecați-o cu pudra de cacao când o adăugați în rețetă.

Nu trebuie să folosiți prea mult. ¼ linguriță este suficientă.

Dacă vreți să dați trufelor o notă distinctivă, puneți un praf de chili sau boia de ardei în compoziție.

Alte arome potrivite sunt romul, portocala, menta și migdalele, pe care le puteți utiliza sub formă de esență sau extract.

Trufele pot fi tăvălite la final prin nucă de cocos în loc de cacao, sau prin nuci măcinate, zahăr pudră ori biscuiți măcinați.

Sursă articol: Ela Vegan, 2-Ingredient Condensed Milk Chocolate Truffles: https://elavegan.com/condensed-milk-truffles/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.