Pateu natural din măsline și suc de roșii – doar 2 ingrediente!

Acest pateu din măsline și suc de roșii conține doar aceste 2 ingrediente și nimic mai mult.

Măslinele sunt foarte hrănitoare și sățioase. Datorită texturii lor cărnoase și moi, se pasează ușor și se transformă într-o cremă fină.

Pateu din masline si suc de rosii – doar 2 ingrediente!

Imagine sugestivă pateu din masline si suc de rosii – doar 2 ingrediente!

Nu trebuie să adăugați nici ulei, nici sare în plus în pateu.

Pateu din măsline și suc de roșii – rețetă

Folosiți un soi de măsline de calitate, preferabil naturale. Măslinele Kalamata sunt foarte sănătoase, deși au un gust ușor amărui și acru.

Ingrediente

  • 200 g de măsline Kalamata
  • 1-2 linguri cu suc de roșii

Mod de preparare

Măslinele se curăță de sâmburi și se pun în blender sau în robotul de bucătărie.

Întrucât este o cantitate mică, puteți folosi un tocător mai mic.

Dacă nu aveți astfel de aparate în casă, dați măslinele prin mașina de carne.

Trebuie să obțineți o pastă fină. Adăugați sucul de roșii, ajustând cantitatea după gust și după consistența finală dorită.

În locul sucul de roșii puteți folosi roșii uscate.

În compoziția pateului de măsline se pot adăuga și alte ingrediente, precum ceapă verde, pătrunjel, usturoi (crud sau pudră), ardei kapia tăiat bucăți mici etc.

Citește și – Pateu de măsline și țelină – rețetă de post, în 20 de minute

Idei de servire

Pateul de măsline și suc de roșii se servește ca aperitiv.

Se întinde pe felii de pâine sau crackers.

Sau puteți face tartine din felii de legume.

Se folosește la sandvișuri sau sos pentru lipii.

Folosiți-l pentru a umple frunze de salată, bărcuțe de ardei, castraveți sau dovlecei, coșulețe din aluat etc.

Citește și – Pateu vegetal din avocado și măsline verzi, foarte hrănitor – gata în 15 minute

Beneficii

Această pastă tartinabilă poate fi preparată și servită în orice perioadă a anului, dar mai ales în vremea posturilor sau vara, când nu vrem să gătim prea mult la aragaz.

Este un aperitiv dietetic, potrivit pentru curele de slăbire. Măslinele au un conținut moderat de calorii și satură repede.

Conțin grăsimi mononesaturate, puține fibre și proteine.

Sunt bogate în calciu, fier, potasiu, magneziu, cupru, sodiu, vitaminele A și E.

Consumul lor poate ajuta la reducerea inflamațiilor și a tensiunii arteriale.

Contribuie la prevenirea diabetului de tip 2, a cancerului, a demenței și a bolilor cardiovasculare.

Antioxidanți puternici în măslinele Kalamata

Măslinele Kalamata sunt surse bune de antioxidanți, îndeosebi polifenoli cu efect protector împotriva bolilor:

  • acid galic (protejează împotriva infecțiile virale și Alzheimer)
  • hidroxitirosol (previne oxidarea colesterolului, îmbunătățește funcția vasculară)
  • olecantal (efect antiinflamator și anticancerigen puternic)
  • acid oleanolic (antiinflamator, antimicrobian și antitumoral
  • oleuropeină (cardioprotector și neuroprotector)
  • tirozol (inhibă oxidarea colesterolului LDL, previne afecțiunile cardiovasculare)

Citește și – Pate de linte și măsline verzi – bun pentru cei cu colesterolul mare

Surse articol:

1. Rețetă preluată din: Elena Pridie, Pateu din măsline: https://elenapridie.ro/pateu-din-masline/
2. Michael Joseph, Kalamata Olives: One of the Healthiest Foods on Earth, Nutrition Advice: https://www.nutritionadvance.com/kalamata-olives/
3. John Staughton, 6 Amazing Benefits of Kalamata Olives, Organic Facts: https://www.organicfacts.net/kalamata-olives.html

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.