Rulouri cu scorțișoară și glazură albă – de post

Rulourile cu scorțișoară și glazură albă sunt un desert rapid de post, pe care îl puteți pregăti pentru o ocazie specială sau pentru un sfârșit de săptămână în familie.

Sunt pufoase și foarte aromate. Glazura le dă o notă și mai specială.

Rulouri cu scortisoara si glazura alba - de post

Rulouri cu scortisoara si glazura alba – de post: Freepik.com

Le puteți servi cu o ceașcă de ceai, cafea sau lapte vegetal, la micul-dejun.

Pot fi luate de asemenea la pachet.

Produse asemănătoare se găsesc și în comerț, însă prepararea lor în casă este mult mai avantajoasă, din toate punctele de vedere.

Dacă veți face aluatul în casă, veți avea control total asupra ingredientelor. Puteți folosi o sursă de grăsimi mai sănătoasă decât margarina sau uleiul de palmier.

Citește și – Cum se face aluatul filo în casă

Rulouri cu scorțișoară și glazură albă – de post

Durată totală de preparare: 2 ore
Număr de porții: 12

Ingrediente aluat:

  • ½ cană de lapte vegetal
  • 1/3 cană de ulei de cocos topit
  • 2 ¾ căni de făină
  • 1/3 cană + 1 lingură de zahăr
  • ½ cană de apă caldă
  • 35 g de drojdie uscată activă
  • 1 linguriță de sare

Ingrediente umplutură:

  • ½ cană de zahăr brun/brut
  • 1 ½ linguri de scorțișoară măcinată

Ingrediente glazură:

  • 1 ½ cană de zahăr pudră
  • 3-4 linguri de lapte vegetal sau suc de lămâie
  • ½ linguriță de esență de vanilie

Mod de preparare

Pregătiți mai întâi tava. Pentru rețeta de față se poate folosi o tavă cu diametrul de 8 x 11 cm. sau 9 x 13 cm. Un vas yena este foarte bun.

Amestecați într-un bol apa cu drojdia uscată și 1 lingură de zahăr. Lăsați drojdia la umflat 5 minute.

Într-un bol mai mare, amestecați uleiul de cocos, laptele vegetal (la temperatura camerei), restul de zahăr și sarea.

Adăugați făina cernută și amestecul de drojdie. Amestecați cu o lingură de lemn, apoi frământați aluatul cu mâinile pe masă, 3-4 minute.

Trebuie să obțineți un aluat omogen, nelipicios. Dacă este nevoie, mai adăugați făină.

Modelați aluatul într-o bilă. Ungeți un bol cu puțin ulei și puneți aluatul în el. Acoperiți cu o folie de plastic și lăsați-l la dospit într-un loc călduros, circa o oră.

Amestecați zahărul și scorțișoara într-un bol. Dacă vreți să aveți o umplutură mai consistentă, adăugați și puțină nucă măcinată.

Când aluatul și-a dublat volumul, puteți continua rețeta.

Presărați făină pe masa de lucru. Frământați din nou puțin aluatul și întindeți-l cu sucitorul într-o foaie dreptunghiulară mare.

Ungeți-o cu o pensulă înmuiată în ulei de cocos (sau alt tip de ulei).

Rulouri cu scortisoara, de post

Rulouri cu scortisoara, de post: Freepik.com

Presărați pe toată foaia amestecul de zahăr și scorțișoară. Lăsați un spațiu de două degete gol la margini.

Începeți să rulați foaia de la un capăt la altul, pe lungime. Rulați cât mai strâns. Trăiați apoi sulul de aluat în 12 bucăți egale.

Citește și – Rulouri cu banane – desert de post simplu și rapid

Așezați rulourile obținute în tavă. Acoperiți-le cu un prosop și lăsați-le să crească încă o oră.

Rulouri cu scortisoara

Rulouri cu scortisoara: Freepik.com

Introduceți-le apoi în cuptorul preîncălzit la 176 de grade Celsius. Verificați-le după jumătate de oră.

Între timp, puteți pregăti glazura. Deși este opțională, ea dă rulourilor cu scorțișoară un aspect și un gust mai bun.

Puneți zahărul pudră într-un bol. Adăugați câte puțin lapte sau suc de lămâie și amestecați. În câteva clipe zahărul se topește și rezultă o compoziție cremoasă.

Dacă este prea gros, mai adăugați lapte/suc de lămâie. Dacă este prea subțire, mai puneți zahăr pudră.

La final puneți și esența de vanilie și omogenizați.

Rulourile cu scorțișoară sunt gata când au devenit aurii deasupra.

Rulouri cu scortisoara si glazura alba

Rulouri cu scortisoara si glazura alba: Freepik.com

Lăsați-le să se răcorească câteva minute, apoi turnați peste ele glazura din zahăr.

Rulourile cu scorțișoară se servesc calde. Se pot reîncălzi în cuptorul cu microunde sau într-o tigaie, pe aragaz.

Citește și – Ruladă de post – desert dietetic, fără făină și zahăr

Sursă articol: Jeanine, Cinnamon Rolls, Love and Lemons: https://www.loveandlemons.com/cinnamon-rolls/

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.