Cea mai simplă tartă de ciocolată, fără coacere în cuptor
Această tartă de ciocolată fină, fără coacere în cuptor, este deosebită.
Întrucât se asamblează la rece, nu veți avea nevoie de mult timp pentru a o prepara.
Singurul motiv pentru care veți folosi pentru scurt timp aragazul (sau cuptorul cu microunde) este pentru a topi untul și ciocolata.
Citește și – Tartă de ciocolată cu avocado, fără coacere (rețetă video)
Tartă de ciocolată fină, preparată la rece – rețetă
Ingrediente pentru blat
- 250 g de biscuiți măcinați
- 190 g de unt topit
Ingrediente pentru crema de ciocolată
- 380 g de ciocolată neagră
- 250 ml de frișcă lichidă sau smântână grasă pentru frișcă
- 130 g de unt
- 2 linguri de zahăr
- esență de vanilie sau rom, după gust
Mod de preparare
Începeți prin a forma blatul. După cum ați văzut, acesta se face doar din două ingrediente.
Biscuiții îi puteți măcina prin robot, mașina de carne sau cu ajutorul sucitorului.
Puneți biscuiții mărunțiți într-un bol încăpător. Turnați peste ei untul lichid și amestecați cu o paletă de plastic.
Compoziția rezultată trebuie să fie umedă, ca nisipul, dar să „se țină”.
Autoarea rețetei a folosit o tavă de tartă cu diametrul de 26 cm.
Ungeți complet tava sau forma cu o pensulă înmuiată în ulei.
Transferați compoziția blatului în tavă și presați cu degetele.
Răspândiți blatul pe toată suprafața. Îmbrăcați de asemenea și pereții laterali. Uniformizați bine la final.
Dați tava deoparte, pentru a vă putea apuca de umplutură.
Puneți ciocolata într-un bol. Puteți folosi tablete de ciocolată, pe care trebuie să o mărunțiți la cuțit.
Sau puteți folosi fulgi de ciocolată.
Peste ciocolată, puneți frișca lichidă sau smântâna, untul moale, zahărul, sarea și vanilia.
Topiți ingredientele la bain-marie, sau în cuptorul cu microunde.
Trebuie să devină lichide și să obțineți o compoziție ciocolătoasă lichidă.
Turnați compoziția peste blatul din tavă.
Citește și – Tartă fără zahăr, cu cremă de curmale (rețetă + beneficii)
Introduceți vasul în frigider și lăsați tarta să stea peste noapte, sau câteva ore, până când crema de ciocolată se întărește.
Când vreți să o serviți, desprindeți ușor marginea blatului cu un cuțit.
Dacă vreți să o mutați pe un platou festiv, ajutați-vă de o spatulă lată.
Tăiați tarta felii.
Are un gust intens se ciocolată. Crema este densă și satisfăcătoare. Nu trebuie să mâncați o porție foarte mare pentru a vă potoli apetitul de dulce.
Tarta de ciocolată se păstrează la rece, în frigider.
Sugestii de servire
Autoarea rețetei vă recomandă să serviți tarta de ciocolată cu semințe de rodie pe deasupra.
Cu siguranță se pot folosi și alte fructe, precum căpșuni, banane, merișoare, zmeură etc.
Citește și – Tartă de post cu dovleac, fără coacere în cuptor
Sursă articol: Natasine Slastice, Tartă de ciocolată fără cuptor: https://www.youtube.com/watch?v=92DP5o7Iblg&ab_channel=Nata%C5%A1ineSlastice