Budincă din legume rase și cașcaval, fără carne

Această budincă din legume rase și cașcaval, fără carne, poate fi servită la prânz sau la cină, dar merge și la micul-dejun.

Este hrănitoare, sățioasă și economică. Din câteva legume și câteva ouă veți obține o tavă mare, pentru întreaga familie.

Placinta de legume rase

Placinta de legume rase: Stockking – Freepik.com

Budincă din legume rase și cașcaval, fără carne – rețetă

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 ceapă roșie/mov
  • ½ varză
  • ½ ardei gras roșu
  • ½ ardei gras verde
  • 4 ouă
  • 100 g de brânză tare (cașcaval, telemea)
  • ulei
  • sare, piper, cimbru

Mod de preparare

Tăiați ceapa și ardeii cubulețe. Puneți puțin ulei în tigaie și căliți aceste legume timp de 2 minute.

Între timp, dați morcovii prin răzătoarea cu găuri mari. Procedați la fel cu varza.

Transferați amestecul de ceapă și ardei într-un bol mare.

Citețte și – Plăcintă turnată cu legume – ieftină, rapidă, sănătoasă!

Căliți acum morcovul și varza, în aceeași în tigaie. Presărați sare și piper și amestecați. Dați focul la mediu și puneți capacul.

Dați brânza pe răzătoarea mare.

Când varza și morcovul s-au înmuiat, se pun peste amestecul de ceapă și ardei.

Spargeți ouăle într-un bol separat. Adăugați puțină pudră de usturoi, câteva frunzulițe de cimbru și jumătate din brânza rasă.

Amestecați bine cu telul. Turnați compoziția de ouă peste legumele călite. Amestecați cu o paletă, până rezultă o compoziție omogenă.

Turnați acest amestec de legume într-un vas yena dreptunghiular, pe care l-ați uns în prealabil cu unt sau ulei.

Nivelați cu paleta și presărați deasupra restul de cașcaval.

Introduceți tava în cuptorul încins, timp de 25 de minute.

Citește și – Plăcintă de post, cu varză și morcov – gustul copilăriei

Tăiați budinca de legume în bucăți pătrate, mai mici sau mai mari. O puteți servi atât caldă, cât și rece.

Este o mâncare satisfăcătoare și potrivită pentru orice moment al zilei. Conține proteine și fibre.

Merge cu un pahar de iaurt la micul-dejun, sau cu o salată de verdețuri la prânz ori la cină.

Nu-i așa că sunt bune și mâncărurile fără carne?

În plus, această budincă are și un aspect plăcut, datorită culorilor diverse ale legumelor: mov, portocaliu, roșu, verde, galben.

Citește și – Plăcintă de legume fără aluat – rețetă din Muntele Athos

Sursă articol: Cuisine Marocaine, Rețetă de morcov și varză rasă! https://www.youtube.com/watch?v=d2d_86gfCi0

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.