Prăjitură de post, cu cremă de cocos

Prăjitura de post cu cremă de cocos este atât de reușită, încât nimeni nu-și va da seama că este din ingrediente vegetale.

Puteți opta pentru acest desert atunci când aveți un eveniment special care pică într-o zi de post.

Imagine cu titlu sugestiv

Imagine cu titlu sugestiv

Îi puteți da chiar o formă de tort, dacă sărbătoriți pe cineva.

Pe lângă faptul că este foarte gustoasă, această prăjitură nu conține produse nesănătoase, precum margarină.

Prăjiturile de post nu trebuie făcute doar ca să fie ceva dulce pe masă.

Ci trebuie să avem grijă la ingrediente, ca acestea să fie cât mai naturale, iar desertul obținut să fie deopotrivă gustos și sănătos.

Citește și – Prăjitură de post cu cafea și prune uscate

Prăjitură de post cu cremă de cocos – rețetă

Ingrediente pentru blat

  • 200 ml de lapte vegetal (de orez, de cocos, de soia)
  • 200 g de făină
  • 150 g de zahăr pudră
  • 60 g de pudră de cacao (sau roșcove)
  • 50 ml de ulei
  • 1 pliculeț de praf de copt
  • 1 linguriță de esență de vanilie sau rom

Ingrediente pentru cremă

  • 400 ml de lapte de cocos
  • 300 ml de lapte de orez
  • 100 g de zahăr
  • 4 linguri de amidon
  • 50 g de fulgi de nucă de cocos
  • 1 linguriță de esență de vanilie

Cum se face blatul 

Începeți cu blatul. Amestecați într-un bol mai întâi ingredientele uscate, anume făina, praful de copt, zahărul și pudra de cacao/roșcove. Nu uitați să puneți și puțină sare.

Turnați în centru laptele vegetal, uleiul și esența de vanilie. Amestecați cu telul, până la incorporarea deplină a ingredientelor uscate.

Trebuie să obțineți o compoziție lichidă, ca de negresă sau de chec.

Ungeți tava cu puțin ulei și așterneți o foaie de copt.

Turnați compoziția blatului în tavă. Înclinați-o ușor, ca să rezulte un blat uniform.

Introduceți tava în cuptorul încins la 160 de grade. Lăsați blatul preț de jumătate de oră, sau până când este copt în mijloc.

Când este gata, se scoate din tavă și se lasă să se răcească.

Când timp se coace blatul puteți pregăti crema de cocos.

Citește și – Prăjitură de post „Chihlimbarul”, cu caise uscate

Cum se face crema de cocos

Turnați cele două tipuri de lapte rece într-o crăticioară. Adăugați zahărul, amidonul și fulgii de cocos. Amestecați bine cu telul.

Puneți vasul pe foc. Când laptele începe să fiarbă, amestecați continuu, până când compoziția se îngroașă.

Crema trebuie să arate ca o budincă.

Se lasă la răcit, după care se poate asambla prăjitura.

Citește și – Prăjitură de post din făină integrală și portocale – rețetă de la moldoveni

Asamblarea prăjiturii

Blatul se taie în două părți egale. Acesta trebuie să fie complet rece când îl porționați, ca să nu se fărâme.

Se pune o jumătate de blat într-o tavă. Se adaugă toată crema și se întinde uniform.

Se acoperă cu cealaltă jumătate de blat și se presează puțin.

Se acoperă cu o folie de plastic și se introduce în frigider.

Este indicat să lăsați prăjitura de post cu cremă de cocos la rece până în ziua următoare, pentru a o putea tăia mai bine.

Se porționează în bucăți pătrate.

Sugestii

La blat, laptele vegetal poate fi înlocuit cu un suc de fructe carbogazos, sau cu apă minerală.

La cremă, puteți folosi doar un singur tip de lapte vegetal. Acesta poate fi de cocos, de soia, de orez, de migdale.

Cel de cocos dă un gust deosebit cremei. Se găsește de cumpărat în marile magazine alimentare (ex. Auchan, Ldl) sau în magazinele cu profil naturist.

Sursă articol: Miha, Prăjitură cu nucă de cocos și karob, Dulciuri fel de fel: https://dulciurifeldefel.ro/prajitura-cu-nuca-de-cocos-si-karob/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.