Prăjitură pufoasă la tigaie, din 2 mere și 2 ouă!

Specialiștii în rețete ingenioase au descoperit un mod inedit de a prepara prăjituri, pe aragaz. Mai exact, există o modalitate simplă de a coace o prăjitură în tigaie.

Deși durata de gătire este aproximativ aceeași ca în cazul coacerii în cuptor, rețeta este mult mai simplă.

Prajitura pufoasa la tigaie, din 2 mere și 2 oua!

Prajitura pufoasa la tigaie, din 2 mere și 2 oua: Kamran Aydinov – Freepik.com

O puteți folosi pentru a coace o prăjitură de casă mică, doar pentru membrii familiei, sau atunci când cuptorul este deja ocupat cu altceva.

Prăjiturile la tigaie ies foarte pufoase, ca un pandișpan simplu, făcut în tavă.

Dacă utilizați o tigaie mai mică, prăjitura va avea o înălțime mai mare și un aspect de tort.

Dacă tigaia este mai largă, prăjitura va arăta ca o tartă.

În compoziție se pot adăuga diverse fructe, precum mere, pere, banane, prune, portocale, mandarine etc.

Puteți obține chiar și un chec marmorat, dacă puneți în jumătate din blat pudră de cacao sau de roșcove.

Citește și – Chec rapid la tigaie cu mere sau portocale

Prăjitură pufoasă cu mere la tigaie – rețetă

Ingrediente

  • 2 ouă
  • 2 mere
  • 140 ml de lapte dulce
  • ¼ pahar de ulei
  • 130 g de zahăr
  • 200 g de făină
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • ½ linguriță de sare

Mod de preparare

Începeți prin a curăța merele de coajă și de cotor. Un măr trebuie tăiat cubulețe, iar celălalt felii subțiri.

Celălalt măr se taie felii subțiri.

Ungeți apoi tigaia cu puțin ulei sau unt, pentru a o avea pregătită. Presărați în ea 1 lingură de zahăr, răspândindu-l uniform.

Peste stratul de zahăr, așezați feliile de măr, acoperind tot fundul tigăii. Dați feliilor o formă de floare sau un model frumos.

Acum puteți începe să pregătiți compoziția pentru blat.

Citește și – Tort cu banane, făcut în tigaie

Puneți ouăle într-un bol încăpător. Adăugați zahărul, esența de vanilie și sarea.

Amestecați și apoi incorporați treptat uleiul. Turnați laptele și omogenizați.

La final, adăugați făina și praful de copt. Amestecați bine, până când compoziția nu mai are deloc cocoloașe.

Adăugați merele în compoziție și amestecați ușor.

Turnați compoziția în tigaie și puneți capacul. Așezați tigaia pe foc și lăsați prăjitura să se coacă circa 25-30 de minute, la temperatură mică.

Când marginea s-a rumenit și blatul s-a uscat puțin la suprafață, întoarceți prăjitura pe partea cealaltă.

Folosiți-vă de o farfurie pentru a întoarce mai ușor prăjitura. Lăsați-o să se coacă pe partea cealaltă încă 5 minute. Nu modificați temperatura.

Când au trecut cele 5 minute, închideți focul și puneți prăjitura pe o farfurie sau pe un platou, cu feliile de mere deasupra.

Prăjitura cu mere la tigaie se poate tăia caldă sau rece. Se porționează ca un tort.

O puteți servi ca atare, sau cu frișcă, dacă este un eveniment special.

Citește ș

Sursă articol: LaLena, Prăjitură cu mere la tigaie: https://www.lalena.ro/reteta/1761/Prajitura-cu-mere-la-tigaie/

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.