Desert simplu din clementine, care se topește în gură!

Dacă aveți clementine în casă, e musai să încercați acest desert! Rețeta este atât de ușoară încât nu aveți nevoie de prea mult timp, ingrediente sau ustensile pentru a o prepara.

Acest desert de clementine nu conține deloc zahăr, nici ouă, nici unt sau alte lactate. Nu vă trebuie nici măcar făină.

Desert simplu din clementine, care se topeste in gura

Desert simplu din clementine, care se topeste in gura! Azerbaijan_stockers-freepik.com

Pare incredibil, însă este cât se poate de reușit!

Este o prăjitură aromată și moale, pe care copiii o vor adora pur și simplu. Seamănă cu niște jeleuri.

O puteți prepara pentru membrii familiei, sau pentru musafiri, într-o zi de post. Compoziția poate fi modelată și sub formă de bomboane/biluțe.

Dat fiind că nu are multe calorii, poate fi inclusă fără probleme în dietele de slăbit.

Citește și – Clementinele – proprietăți și Bbeneficii

Desert cu clementine – rețetă

Clementinele pot fi înlocuite cu portocale, mandarine sau alte fructe.

Ingrediente

  • 340 g de clementine
  • 90 g de griș de grâu dur fin
  • 3 linguri de miere
  • nucă de cocos răzuită

Mod de preparare

Decojiți clementinele și desfaceți-le bucăți. Puneți-le în robot sau blender și mixați puțin, cât să devină lichide.

Transferați pasta obținută într-o cratiță. Adăugați grișul și mierea de albine. Amestecați și aprindeți focul.

Dați temperatura la mic și lăsați compoziția circa 3-5 minute, cât să se îngroașe.

Luați o caserolă de plastic mică (dreptunghiulară sau pătrată) și așezați pe fundul ei o hârtie de copt. Ungeți-o cu puțin ulei, inclusiv pe pereți.

Transferați compoziția de clementine în caserolă și nivelați cu dosul unei linguri. Puneți capacul.

Introduceți caserola în frigider. Lăsați prăjitura la rece minim 4 ore, să se întărească de tot.

Dacă vă grăbiți și vreți să o serviți mai repede, dați-o la congelator pentru o oră.

Turnați un strat generos de nucă de cocos pe un platou.

Răsturnați caserola pe un tocător de lemn. Apăsați puțin mijlocul ca să iasă prăjitura.

Tăiați-o pătrățele mici și dați-le prin nucă de cocos. Acoperiți-le complet cu fulgi de cocos, ca să le puteți manevra fără să se lipească de mâini când le consumați.

Se păstrează la rece, în frigider.

Poftă bună și sport la gătit!

Citește și – Prăjitură răsturnată cu clementine – rapidă, savuroasă

Sursă articol: Într-o zi o rețetă, Vous avez des clémentines ? / Faites ce dessert incroyable / Sans four/ Sans farine / Sans amidon: https://www.youtube.com/watch?v=fyTa0b7NQSw

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.