Prăjitură pufoasă cu kefir – trebuie doar să amesteci ingredientele!

Fragedă și dulce, această prăjitură pufoasă cu kefir poate fi preparată ori de câte ori doriți să mâncați ceva bun, dar simplu.

Datorită rapidității cu care este preparată, această prăjitură a fost intitulată „Minutul”.

Prajitura simpla si pufoasa cu kefir

Prajitura simpla si pufoasa cu kefir: Azerbaijan-stockking/jcomp/freepik.com

Este imposibil să nu vă iasă și să nu aveți succes cu ea în familie!

De ce să dați banii pe dulciuri din comerț, pline de aditivi, când puteți pregăti un desert atât de bun în casă?

Citește și – Prăjitură delicioasă din iaurt (rețetă)

Beneficiile consumului de chefir

Ingredientul-cheie al acestei prăjituri este chefirul.

Cu toții știm cât de benefice sunt lactatele fermentate pentru digestie și imunitate.

Chefirul ne oferă proteine, vitamina B12, calciu, fosfor, vitamina B2, magneziu și o cantitate mică de vitamina D.

Este o sursă de probiotice mai bună decât iaurtul. Aceste bacterii bune sprijină digestia și sănătatea mentală și ajută la controlul greutății corporale.

Unele tulpini de bacterii benefice au proprietăți antibacteriene și ne pot proteja de infecții.

De pildă, Lactobacillus kefiri – o tulpină care se găsește doar în chefir, inhibă diverse bacterii dăunătoare, precum E. coli, Salmonella și Helicobacter pylori.

Chefirul mai conține un compus antibacterian unic, care se numește „kefiran”. Acesta este un carbohidrat.

Consumul de chefir a fost asociat cu protejarea oaselor, scăderea riscului de osteoporoză, cancer, afecțiuni digestive, alergii și astm.

Este important de menționat că spre deosebire de alte lactate, lactatele fermentate au un conținut mai mic de lactoză.

Acest lucru înseamnă că inclusiv persoanele cu intoleranță la lactoză pot consuma chefir.

Acidul lactic din chefir transformă lactoza în acid lactic.

În plus, acest aliment conține enzime care la rândul lor ajută la descompunerea lactozei.

Citește și – Prăjitură arăbească din cocos, iaurt și lămâie – foarte simplă şi bună

Prăjitură simplă și pufoasă cu chefir – rețetă

Ingrediente

  • 1 pahar de chefir
  • 1 pahar de zahăr
  • 1 pahar de făină
  • 3 ouă
  • 100 ml de ulei
  • 1 pliculeț de praf de copt
  • 150 g de gem de caise
  • 100 g de nuci

Metodă de preparare

Măsurați ingredientele cu același pahar (200 ml).

Prepararea blatului constă practic în amestecarea ingredientelor în același bol.

Adăugați pe rând ouăle, chefirul, uleiul, zahărul, făina cernută și praful de copt.

Bateți compoziția cu telul, până obțineți un aluat lichid omogen, fără cocoloașe. Are consistența smântânii.

Ungeți o tavă rotundă sau pătrată cu puțin ulei. Turnați compoziția în tavă și bateți-o de masă ca să se așeze bine.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius.

Introduceți tava în cuptor și lăsați blatul la copt în jur de 45-50 de minute. Verificați dacă este copt bine în mijloc făcând testul cu scobitoarea.

Vă sugerăm să o scoateți din tavă după ce s-a răcorit.

Cât încă este caldă, ungeți-o pe deasupra cu gemul de caise, folosind o pensulă. Presărați deasupra miezul de nucă tocat grosier sau mai fin, după preferință.

Pentru ca stratul de gem să se întărească puțin, prăjitura se dă la frigider. Se taie în momentul servirii.

O puteți porționa ca pe tort – dacă ați copt-o într-o formă rotundă, sa în pătrate, dacă ați folosit o tavă pătrată sau dreptunghiulară.

Citește și – Prăjitură cu iaurt, fără zahăr

Surse articol:

1. Joe Leech, 9 Evidence-Based Health Benefits of Kefir, Healthline: https://www.healthline.com/nutrition/9-health-benefits-of-kefir#TOC_TITLE_HDR_1
2. Rețete Ușoare.eu, Prăjitura „Minutul”: https://retete-usoare.eu/prajitura-minutul-doar-amestecati-ingredientele-si-gata/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.