Bomboane de marțipan, de post

Grozav de bune sunt aceste bomboane de marțipan, învelite în ciocolată! Nu o să vă vină să credeți cât de simplă este rețeta și cât de ușor se fac.

Astfel de deserturi de post să tot mâncăm, pentru că sunt hrănitoare și sănătoase. Le puteți face pentru masa de Crăciun sau pentru copii.

Bomboane de marțipan, de post

Bomboane de martipan, de post

Cei mici le vor adora. Dat fiind că nu au în compoziție ingrediente nocive, precum grăsimi saturate, mult zahăr, potențatori de gust, coloranți artificiali și alți aditivi, îi puteți lăsa să mănânce câte vor.

Însă bomboanele de marțipan sunt foarte dulci și sățioase. Seamănă cu renumitele bomboane „Mozart” care se găsesc în comerț.

Citește și – Cum să faci marțipan în casă din 3 ingrediente naturale

Bomboane din marțipan de post – rețetă

Ingrediente

  • 300 g de făină de migdale
  • 200 g de zahăr pudră
  • 90 ml de apă
  • 1 lingură de esență de vanilie

Pentru glazură

  • 200 g de ciocolată neagră de post

Mod de preparare

Făina de migdale poate fi procurată direct din magazine. Se găsește atât în hipermarketuri, cât și la magazinele naturiste.

O altă variantă ar fi să o faceți singuri în casă. Găsiți rețeta de făină de migdale la finalul articolului.

Revenind la bomboanele din marțipan, amestecați într-un bol făina de migdale cu zahărul pudră.

Adăugați apoi apa și esența de vanilie și amestecați cu o lingură.

Pe măsură ce se îngroașă, frământați cu mâinile. Trebuie să rezulte un aluat elastic și uniform.

Marțipanul seamănă cu plastilina și este foarte ușor de modelat.

Dacă nu folosiți tot marțipanul odată, puteți păstra o parte din el în frigider. Dați-i o formă de sul și înveliți-l în folie de plastic.

Rezistă la rece până la o lună.

Pentru a face bomboanele, modelați marțipanul în formă de sul. Tăiați-l cubulețe mici și dați-le o formă de bilă. Modelați cubulețele cu mâinile.

Biluțele trebuie să fie cât mai rotunde.

Bomboane din martipan de post

Bomboane din martipan de post

Acum că ați terminat de făcut bomboanele din marțipan, pregătiți glazura.

Tăiați ciocolata mărunt și puneți-o la topit la bain-marie.

Introduceți bomboanele în ciocolata topită și înveliți-le complet în ciocolată.

Scoateți-le cu două furculițe. Lăsați să se scurgă excesul de ciocolată și puneți-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Introduceți tava în frigider și lăsați bomboanele de marțipan câteva ore la rece pentru a se întări glazura de ciocolată.

Cu cât mai mult stau la frigider, cu atât mai gustoase vor fi.

Citește și – Biluțe din nuci și curmale – desert de post, fără preparare termică, fără făină, fără zahăr

Cum se face făina de migdale în casă

Cumpărați migdale la vrac (au un preț mai bun).

Dacă au coajă, puneți-le la înmuiat 5 minute în apă fierbinte. Lăsați-le 10 minute, apoi decojiți-le.

Uscați-le cu un prosop și puneți-le într-o tavă. Dați-le la cuptor pentru jumătate de oră, la temperatură mică (80 de grade Celsius).

Scoateți tava din cuptor și lăsați-le să se răcească și să se usuce până a doua zi.

Pentru a prepara făina, măcinați pe rând migdalele prin râșnița electrică de cafea.

Nu mixați prea mult, deoarece se vor transforma într-o pastă lipicioasă.

Pentru a obține o făină mai fină, cerneți-o printr-o sită deasă.

Citește și – Nucile și migdalele conțin proteine „de elită” – dr. Virgiliu Stroescu

Sugestii

Făina de migdale poate fi amestecată cu făină din alte fructe uscate, precum nucă măcinată, alune măcinate sau chiar cu fulgi de cocos măcinați fin.

De asemenea, dacă doriți, puteți adăuga în centrul fiecărei bomboane câte o stafidă, o alună sau alte fructe uscate (merișoare, coacăze negre, caju, vișine, etc.).

Puteți lăsa bomboanele din marțipan simple, fără să le înveliți în ciocolată. Dați-le prin zahăr tos sau zahăr pudră vanilat, ca în a doua imagine.

Surse articol:

1. La Lena, Bomboane de marzipan, de post și low carb: https://www.lalena.ro/reteta/1835/Bomboane-cu-Martipan-de-post-si-low-carb/
2. La Lena, Făina de migdale: https://www.lalena.ro/reteta/1538/Faina-de-migdale/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.