Cornulețe de post fragede, umplute cu gem

Aceste cornulețe de post se prepară foarte ușor și mai ales foarte rapid. Aluatul se face în câteva minute, iar coacerea în cuptor durează cel mult jumătate de oră.

Oricine poate încerca această rețetă. Cu siguranță aveți deja toate ingredientele necesare.

Cornulete de post fragede, umplute cu gem

Cornulete de post fragede, umplute cu gem

Pe post de umplutură puteți folosi gem de fructe, rahat sau o umplutură din mac, ciocolată sau o cremă de nuci – găsiți rețeta AICI.

Cornulețe de post cu gem – rețetă

Ingrediente

  • 100 ml de ulei
  • 100 ml de apă
  • 2 linguri de zahăr
  • 1 pliculeț de zahăr vanilat
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 300 g de făină
  • 1 praf de sare
  • magiun de prune, gem de mere/gutui sau marmeladă (care nu curge)

Metodă de preparare

Încălziți apa. Turnați-o într-un castron mare. Adăugați zahărul, uleiul, zahărul vanilat și sarea. Amestecați cu un tel.

Incorporați apoi făina și praful de copt. Dacă vreți să obțineți un aluat mai fin, cerneți făina înainte.

Începeți să frământați cu mâinile, până obțineți un aluat elastic, care nu se mai lipește de mâini.

Ungeți tava cuptorului cu ulei și așterneți hârtie de copt.

Modelați aluatul într-un sul. Tăiați-l apoi în 3 bucăți egale.

Dați fiecărei bucăți de aluat o formă de bilă.

Fiecare bilă se întinde apoi cu sucitorul într-o foaie rotundă, subțirică. Presărați masa cu făină pentru a lucra mai ușor.

Tăiați apoi foaia rotundă din centru spre margini în 8 triunghiuri egale (să arate ca o pizza tăiată). Dacă aveți un tăietor de pizza în casă, folosiți-l.

Așezați câte 1 linguriță de gem la baza triunghiurilor și rulați-le spre vârf. Trebuie să obțineți niște cornulețe groase.

Așezați toate cornulețele făcute în tavă.

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Coaceți-le circa 20-30 de minute. Verificați după 20 de minute să vedeți dacă mai trebuie.

Le puteți scoate mai rumene sau mai albe, după preferință.

După ce se răcoresc se pot pudra cu zahăr.

Cornulețele de post se pot face și cu borș crud de tărâțe. Ies mult mai fragede. Găsiți rețeta aici:

Cornulețe fragede cu borș – rețetă de post cu gem sau rahat

Aceste cornulețe de post fragede, umplute cu gem pot fi servite la micul-dejun, cu o ceașcă de ceai sau cafea în zilele de post.

Pot fi consumate și ca gustare între mese, sau ca desert la o masă festivă de post.

Avem și o rețetă de cornulețe de post fără zahăr pe care o puteți încerca dacă sunteți la dietă:

Cornulețe de post cu rahat – rețetă fără zahăr

Sursă articol: Rețete Ușoare.eu, Cornulețe de post preparate în 5 minute (+ timpul de coacere): https://retete-usoare.eu/cornulete-de-post-preparate-in-5-minute-timpul-de-coacere/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.