Prăjitură de post cu cafea și prune uscate

Dacă vreți o prăjitură de post foarte bună, potrivită pentru postul Crăciunului, puteți încerca rețeta de mai jos.

Seamănă cu negresa, dar este puțin diferită, deoarece nu conține cacao, ci cafea și fructe uscate.

Prajitura cu cafea si prune uscate

Prajitura cu cafea si prune uscate: Freepik.com / luis_molinero

Blatul iese auriu, brăzdat de bucățele de prune. Acestea se pot înlocui cu caise uscate, stafide, merișoare, curmale sau alte fructe uscate.

Dacă nu aveți voie de cafea, puteți înlocui cafeaua cu suc de portocale sau din alte fructe. În această variantă poate fi servită și de către copii.

Citește și – Prăjitură de post cu mac

Prăjitură de post cu cafea și prune uscate – rețetă

Ingrediente

  • 1 cană (250 g) de făină
  • 1 cană de apă
  • ½ cană de zahăr
  • 100 g de prune uscate
  • 2 linguri de miere
  • 2 lingurițe de cafea măcinată
  • 1 pliculeț de praf de copt
  • 1 pliculeț de zahăr vanilat
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Preparați mai întâi cafeaua, din cele 2 lingurițe de cafea și 1 cană cu apă.

După ce este gata, scurgeți cafeaua de zaț. Când s-a răcorit, puneți-o într-un castron încăpător.

Adăugați zahărul, mierea de albine și zahărul vanilat. Puteți folosi esență de vanilie în loc de zahăr vanilat.

Amestecați și adăugați făina amestecată cu praful de copt și sarea. Pentru a obține o prăjitură mai fină, este bine să cerneți făina printr-o sită deasă.

Introduceți mixerul și mixați până rezultă o compoziție omogenă. Consistența trebuie să fie ca cea a smântânii, sau a negresei clasice.

Dacă este prea subțire, mai puneți făină. Dacă este prea groasă, mai adăugați apă.

Dacă prunele au sâmburi, scoateți-i, apoi tăiați fructele bucăți mici. incorporați-le în compoziție și omogenizați.

Citește și – Tort de post cu cremă de ciocolată

Pregătiți tava în care veți coace prăjitura. Poate fi o tavă pătrată sau dreptunghiulară, cu diametrul de 20 de cm.

Dacă vreți să îi dați o formă de tort, folosiți o formă rotundă.

Ungeți tava cu puțin ulei, tapetați-o cu o hârtie de copt și turnați compoziția. Bateți tava de masă pentru a elimina golurile de aer.

Introduceți tava în cuptorul încins la 180 de grade Celsius. În circa 40 de minute ar trebui să fie gata. Încercați prăjitura cu scobitoarea înainte de a o scoate din cuptor.

Prăjitura de post cu cafea și prune uscate se taie după ce s-a răcit complet, pentru a nu se sfărâma.

Se poate finisa cu o glazură de ciocolată simplă, obținută din pudră de cacao, zahăr pudră, apă și ulei, sau din ciocolată topită amestecată cu puțin ulei.

Citește și – Tort de post „Muguri de salcie”

Sursă articol: Rețete Ușoare.ru. Chiar este de post? Prăjitură pufoasă și aurie cu miere și prune uscate: https://retete-usoare.eu/chiar-este-de-post-prajitura-pufoasa-si-aurie-cu-miere-si-prune-uscate/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.