Omletă vegetariană din năut (+ un secret cum să iasă pufoasă!)

Din dorința de a găsi cât mai multe substitute pentru produsele de origine animală, vegetarienii au descoperit diverse ingrediente și rețete.

O găselniță cu totul deosebită este omleta vegetariană din năut. Cu ghilimelele de rigoare, această omletă este destul de reușită, dat fiind că nu conține deloc ou, nici lactate.

Omleta vegetariana pufoasa din naut

Omleta vegetariana pufoasa din naut: Jcomp – Freepik.com

Poate că ați mai făcut clătite de post sau omlete din legume. Rețeta pe care v-o prezentăm mai jos are un secret: apa de năut.

Acest ingredient îi dă o textură pufoasă, ceea ce o face să semene cât de cât cu omleta adevărată.

Al doilea truc care poate face această omletă mai reușită este sarea neagră de Himalaya. Aceasta dă preparatelor o aromă incredibilă de ou. Se găsește la magazinele naturiste sau pe Interne.

Omletă vegetariană din năut – rețetă

Ingrediente

Apa de năut este apa în care au fiert boabele de năut.

Mod de preparare

Puneți ¼ cană de apă de năut într-un bol. Mixați până se transformă într-o spumă albă. Insistați până când apa începe să se lege și să devină spumoasă. La final trebuie să arate precum albușurile bătute.

Într-un alt bol, cerneți făina de năut. Adăugați sarea și pulberea de turmeric și amestecați cu mâna. Dacă vreți, puteți pune și puțin piper sau alte mirodenii.

Autoarea acestei rețete recomandă sarea neagră de Himalaya, deoarece aceasta dă preparatelor vegetariene gust de ou.

Adăugați apa și amestecați compoziția cu un tel până se pierd toate cocoloașele.

Dacă nu aveți făină de năut, puteți folosi făină simplă de grâu.

Citește și – Omletă vegetală, din năut

Incorporați apoi treptat spuma de apă de năut, amestecând ușor.

Lăsați compoziția să se odihnească 5 minute, apoi o puteți prepara.

Turnați o cantitate mică de ulei în tigaie. Când s-a încins adăugați jumătate din compoziție în tigaie și întindeți-o uniform.

Lăsați omleta să se coacă bine pe partea de dedesubt. Întoarceți-o și pe partea cealaltă.

Dacă vreți, în timp ce se coace pe prima parte, adăugați deasupra (pe o jumătate) puțină brânză tofu fărâmițată și legume călite (ceapă, ardei, roșii, ciuperci).

Răsfrângeți cealaltă jumătate deasupra, împărturind-o cu paleta. Astfel veți obține o omletă umplută.

Sau puteți servi omleta cu legume alături.

Omleta vegetariană din năut este aerată și foarte fragedă. Urmând această rețetă, puteți face la fel de bine clătite. Adăugați zahăr și alte mirodenii în compoziție.

Citește și – „Omletă” de post din semințe in și năut

Sursă articol: Politifeast, What is AquaFaba – How to make Vegan Omelette 2.0: https://politifeast.com/what-is-aquafaba-how-to-make-vegan-omelette-2-0/

 

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.