Drob cu ton, fără ou (de post) 

O variantă mai ușoară a drobului de miel este drobul de pește. Este la fel de gustos și consistent. Noi vă prezentăm o rețetă de post, adică în care se folosește doar pește și legume, fără ou.

Am folosit ton la conservă, dar puteți folosi orice tip de pește doriți, proaspăt sau la conservă. Ne-am inspirat dintr-o rețetă de drob de post cu legume de aici.

Drob de post cu ton

Drob de post cu ton; Imagine: LaTaifas.ro

Drob cu ton, fără ou – rețetă

Ingrediente

  • 2 conserve de ton bucăți
  • 2 morcovi
  • 1 ardei kapia
  • 300 g de orez uscat
  • 600 ml de apă
  • 100 g de griș
  • 250 g de ciuperci
  • 1 lingură de semințe de in măcinate (opțional)
  • 1 ceapă uscată
  • 4 fire de ceapă verde
  • 4 căței de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 1 legătură de mărar
  • sare, piper, busuioc, cimbru

Mod de preparare

Începeți prin a pregăti orezul. Spălați-l și fierbeți-l într-o cantitate dublă de apă (600 ml de apă la 300 g de orez).

Cât fierbe orezul, pregătiți celelalte ingrediente. Curățați și spălați ceapa, morcovul, ardeiul gras și ciupercile.

Tăiați ceapa mărunt și căliți-o în puțin ulei. Adăugați apoi morcovul ras, ciupercile tăiate feliuțe sau cubulețe și ardeiul gras tăiat fâșii mici. (Dacă vreți, puteți pune și puțină rădăcină de țelină rasă).

Condimentați cu sare, piper și mirodenii. Lăsați legumele pe foc până aproape se înmoaie.

Citește și – Drob de post cu legume și mei  – rețetă dietetică

Într-un bol mare puneți tonul din conservă scurs bine de ulei sau saramură (depinde de care folosiți).

Adăugați ceapa verde, pătrunjelul și mărarul tocate mărunt. Puneți orezul răcorit și legumele călite, răcorite și ele.

Adăugați și restul ingredientelor: grișul, semințele de in măcinate și usturoiul zdrobit prin presă.

Semințele de in sunt opționale, însă ele ajută mai mult la legarea drobului, deoarece absorb lichidele și se umflă.

Amestecați cu mâna toată compoziția. Dacă este prea moale, mai adăugați puțin griș.

Drob cu ton fara ou

Drob cu ton fara ou

Ungeți o tavă cu ulei și tapetați-o cu hârtie de copt (inclusiv pe margini). Puteți folosi o tavă pătrată sau dreptunghiulară, nu foarte mare. Sau puteți folosi o tavă de pâine/chec.

Apreciați dimensiunea tăvii în funcție de câtă compoziție aveți.

Citește și – Drob vegetal din legume și semințe, în forme de brioșe (rețetă video)

Dacă vreți să dați drobului o culoare și o savoare aparte, ungeți-l pe deasupra cu un amestec din ketchup (sau sos de roșii condimentat) și sos de soia, folosind o pensulă de bucătărie. Presărați apoi pe toată suprafața semințe de susan.

Drob de ton cu legume (fara ou)

Drob de ton cu legume (fara ou)

Introduceți tava în cuptorul încins la 180 de grade Celsius. Lăsați drobul să se coacă aproximativ 50 de minute. Verificați după 30-40 de minute. Depinde de cuptor.

Drobul este gata când scobitoarea iese curată din el (încercați în mijloc).

Lăsați drobul să se răcească de tot și abia apoi porționați-l. Dacă îl tăiați fierbinte, se va sfărâma puțin.

Îl puteți tăia pătrățele, felii, fâșii, după plac.

Drob de peste cu legume

Drob de peste cu legume

Acest drob de pește cu legume este foarte aromat și gustos. Se poate servi ca atare, alături de o salată de sfeclă roșie și hrean, salată de varză sau de verdețuri.

Poate fi acompaniat de asemenea de o porție de piure sau alte mâncăruri gătite.

Drob cu ton si legume

Drob cu ton si legume

Citește și – Drob de post, cu linte și ciuperci

 

 

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.