Tort de ciocolată din 2 ingrediente (ghiciți care sunt?)

Acest tort este alegerea supremă pentru iubitorii de ciocolată. Cu o bucată mare de ciocolată de calitate din comerț puteți face un tort în toată regula.

Nu aveți nevoie decât de ciocolată și ouă pentru a-l prepara (cu excepția glazurii, care este opțională).

Tort de ciocolata din 2 ingrediente

Tort de ciocolata din 2 ingrediente

O găselniță inedită, pentru a ieși din impas când aveți musafiri neașteptați și vreți să faceți ceva dulce rapid, din ce aveți prin casă.

Nu conține făină, nici lapte, nici ulei. Acest tort este practic făcut din ciocolată.

Tort de ciocolată din 2 ingrediente – rețetă

Ingrediente tort

  • 300 g de ciocolată
  • 4 ouă

Ingrediente glazură

  • 50 g de unt
  • 2 linguri de cacao
  • 2 linguri de zahăr
  • 3 linguri de smântână

Mod de preparare

Gustul și reușita acestui tort din 2 ingrediente depinde majoritar de calitatea ciocolatei. Întrucât nu trebuie să folosiți alte ingrediente, investiți într-un sortiment de ciocolată mai bun.

Folosiți o ciocolata neagră care are cel puțin 50% cacao. Se poate folosi ciocolată de menaj, dar de calitate.

Tocați ciocolata mărunt pe un fund de lemn. Puneți-o apoi într-un bol de sticlă și așezați bolul deasupra unei cratițe cu apă pe foc.

Trebuie să stea fix pe gura cratiței, astfel încât să puteți topi ciocolata la bain-marie.

Spargeți ouăle și separați albușurile de gălbenușuri.

Bateți albușurile cu mixerul până se fac spumă.

Adăugați gălbenușurile peste ciocolata topită și omogenizați cu o paletă. Luați apoi câte 2 linguri din spuma de albușuri și incorporați-o în ciocolată.

Amestecați ușor, de jos în sus, cu mișcări largi, pentru a nu strica spuma.

Când ați incorporat toată spuma de albușuri trebuie să aveți o compoziție cremoasă.

Tapetați o formă de tort (inel culinar) cu hârtie de copt. Ungeți-o cu puțin ulei sau unt, inclusiv pe pereți.

Turnați compoziția de ciocolată în tavă și bateți forma de masă pentru a înlătura golurile de aer. Dacă este nevoie, nivelați compoziția la suprafață cu paleta.

Introduceți tava în cuptorul încins la 160 de grade Celsius. Lăsați tortul să se coacă circa jumătate de oră.

Aveți suficient timp să faceți glazura. Puneți untul tăiat cubulețe într-un ibric, la foc mic. Adăugați zahărul, pudra de cacao și smântâna.

Amestecați cu o paletă și lăsați pe foc până se topește bine untul și zahărul și rezultă o glazură omogenă.

Lăsați tortul să se răcească în tavă, apoi desfaceți inelul și scoateți tortul pe o farfurie mult mai mare decât el.

Turnați cu o lingură glazura fierbinte peste tort și uniformizați. Lăsați să curgă și pe margini, ca să îmbrace tortul complet în ciocolată.

Așteptați să se răcească glazura și să se întărească.

Tăiați tortul în mod obișnuit și păstrați ce vă rămâne la frigider.

Este o delicatesă rară acest tort! Este plin de ciocolată, și la interior și în exterior. Nu este moale, nici pufos, deoarece nu are făină sau agenți de creștere.

Se servește ca desert, în doze mici, deoarece este extrem de concentrat.

Conține atât zahăr cât are ciocolata și cât ați folosit la glazură. Nimic în plus!

Surse articol: Lecker Schnell, O rețetă rapidă cu 2 ingrediente de tort de ciocolată! https://www.youtube.com/watch?v=W2eCOYEhoXs

 

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.