Prăjitură cu lămâie și glazură aromată (se face într-un singur bol)

Prăjiturile cu lămâie au o aromă și o savoare deosebită. Rețeta pe care v-o prezentăm este nu doar reușită, ci și foarte simplă.

Compoziția este similară celei pentru negresă. Toate ingredientele se amestecă pur și simplu cu un tel, într-un singur bol. Nu aveți nevoie de mixer.

Prajitura cu lamaie si glazura aromata

Prajitura cu lamaie si glazura aromata: Freepik.com

Durata totală de preparare a prăjiturii cu lămâie este de 35 de minute. 10 minute durează amestecarea ingredientelor, iar 20 de minute durează coacerea în cuptor.

Din cantitățile date rezultă circa 16 pătrățele de prăjitură dacă folosiți o tavă pătrată cu diametrul de 23 cm. La fel de bine se poate folosi  o tavă rotundă, dacă vreți să îi dați un aspect de tort, sau o tavă de pâine, pentru un aspect de chec.

Prăjitură cu lămâie și glazură aromată – rețetă

Ingrediente

  • 2 ouă
  • ¼ cană de iaurt grecesc (iaurt cremos sau smântână)
  • 1 cană de făină
  • 3 linguri de ulei
  • ¾ cană de zahăr
  • ¼ linguriță de sare
  • ¼ linguriță de bicarbonat de sodiu
  • coaja rasă de la 2 lămâi
  • 2 linguri de suc de lămâie

Ingrediente pentru glazură

  • 1 cană de zahăr pudră
  • 2-4 linguri de suc de lămâie
  • coaja de la 1 lămâie

Mod de preparare

Începeți prin a încinge cuptorul. Aprindeți-l la 176 de grade Celsius.

Pregătiți tava. Ungeți-o cu puțin ulei și tapetați-o cu hârtie de copt. Pentru a putea scoate prăjitura mai ușor din tavă, folosiți o bucată mai mare de hârtie, care să se răsfrângă peste marginile laterale.

Dați lămâile pe răzătoarea mică.

Citește și – Prăjitură „deșteaptă” cu lămâie și nucă de cocos

Luați un bol încăpător și începeți să adăugați făina, apoi zahărul, bicarbonatul de sodiu și sarea.

Spargeți ouăle în bol, apoi puneți iaurtul, sucul de lămâie și uleiul.

Amestecați toate ingredientele cu o lingură de lemn, până rezultă o compoziție omogenă.

Transferați aluatul în tavă și nivelați deasupra pentru uniformizare.

Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și coaceți prăjitura cu lămâie timp de 20 de minute.

Dacă după acest timp este gata, lăsați-o să se răcorească în tavă timp de 10 minute.

Glazura de lamaie

Glazura de lamaie: Freepik.com

Citește și – Prăjitură simplă cu lămâie – ușor de făcut acasă

Cât timp se răcorește prăjitura, puteți pregăti glazura. Puneți zahărul pudră într-un bol și adăugați treptat suc de lămâie, amestecând constant. Veți vedea că amestecul începe să se îngroașe imediat. Așadar, nu puneți tot sucul odată.

Trebuie să obțineți un sos cremos. Adăugați la final coaja de lămâie, pentru mai multă aromă.

Scoateți prăjitura din tavă trăgând de marginile hârtiei de copt. Așezați-o pe o foaie de copt. Turnați peste prăjitură glazura și răspândiți-o uniform cu o spatulă.

Lăsați prăjitura să se răcească de tot, apoi o puteți porționa după preferință. Tăiați-o în pătrățele sau în romburi.

Cea mai simpla prajitura cu lamaie

Cea mai simpla prajitura cu lamaie: Freepik.com

Citește și – Prăjitură arăbească din cocos, iaurt și lămâie – foarte simplă şi bună

Sursă articol: Jenyy Can Cook One Bowl Lemon Brownies: https://www.youtube.com/watch?v=b0k5wqAu1aM

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.