Brioșe-aperitiv cu morcovi, fără făină – din 4 ingrediente banale!

Dacă aveți o tavă pentru brioșe sau forme de brioșe și câțiva morcovi în casă, nu ezitați să încercați aceste brioșe-aperitiv! Sunt foarte bune, ușoare și sănătoase.

Oferă un aport necesar de proteine și vitamine pentru prima parte a zilei. Sunt ideale pentru micul-dejun, dar pot fi luate și la pachet, pentru prânzul de la serviciu sau de la școală.

Briose din morcovi

Briose din morcovi

Datorită faptului că nu conțin făină, pot fi incluse în dietele fără gluten și curele de slăbire. Un alt avantaj în acest sens este faptul că nu se prăjesc, ci se coc în cuptor.

Rețeta este atât de simplă, încât o puteți prepara cu ingrediente pe care le aveți în casă, fără să trebuiască să murdăriți multe vase sau să petreceți ore întregi în bucătărie.

Citește și – Salată de morcovi și iaurt – rețetă turcească

Brioșe-aperitiv din morcovi – rețetă

Din ingredientele de mai jos veți obține circa 10 brioșe.

Ingrediente

  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 1 cană de lapte
  • 4 ouă

Mod de preparare

Curățați morcovii și ceapa de coajă. Dați morcovii pe răzătoarea cu găuri mari. Ceapa tăiați-o mărunt, ca la mâncărurile obișnuite.

Puneți cele două legume într-o tigaie încinsă cu puțin ulei de măsline. Asezonați cu puțină sare și piper. Căliți-le câteva minute, până când ceapa devine transparentă.

 Cumpără cartea 

Codul diabetului. Carte de bucate

Codul diabetului. Carte de bucate

Între timp, spargeți ouăle într-un bol. Adăugați laptele și puțină sare. Laptele poate fi vegetal sau de origine animală.

Bateți compoziția cu un tel, până la omogenizarea ingredientelor. Luați tigaia de pe foc și transferați legumele călite în compoziția de lapte și ou. Amestecați cu o paletă pentru omogenizare.

Ungeți cu o pensulă înmuiată în ulei formele de brioșe (fie tavă, fie forme de silicon sau de hârtie). Cu o lingură, umpleți formele cu compoziția de brioșe. Întrucât compoziția este lichidă și nu conține făină, este indicat să amestecați în ea de fiecare dată când luați cu lingura. Umpleți formele până sus sau pe trei sferturi.

 Cumpără cartea 

Alimentatia bolnavilor de diabet

Alimentatia bolnavilor de diabet

Introduceți tava în cuptorul încins la 200 de grade Celsius. În circa 20 de minute brioșele sunt gata! Se scot ușor din forme și se lasă la răcit.

Citește și – Chifteluțe din morcovi, fără carne

Sunt pufoase la exterior și un interior moale, delicios, bogat în morcov. Datorită gustului dulceag, cu siguranță vor fi și pe placul copiilor.

Puteți servi aceste brioșe-aperitiv din morcovi cu diverse salate:  salată de sfeclă și hrean, salată verde, salată de varză etc.

Le puteți alătura de asemenea la o porție de orez sau piure.

Sugestii

Dacă nu aveți forme de brioșe, puteți face o omletă din compoziție, sau mai mult turtițe, în tigaie.

Se pot pune mai multe legume în compoziția brioșelor. Aceasta este o rețetă ideală pentru a folosi legumele care stau de ceva timp prin frigider și nu le mănâncă nimeni.

Citește și – Sirop de morcovi pentru tuse seacă și dureri în gât

Sursă articol: Il Rifugio Perfetto, 2 morcovi 1 ceapă și 4 ouă! Câteva minute și cina este gata: https://www.youtube.com/watch?v=JI_3CzvCekA

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.