Chec rapid la tigaie cu mere sau portocale

Pentru cei care nu au mult timp să gătească și preferă un mic-dejun rapid dar hrănitor, acest chec rapid copt în tigaie cu mere sau portocale poate fi o idee excelentă!

Puteți pregăti acest chec și atunci când aveți musafiri neprevăzuți, care își anunță vizita în ultima clipă.

Chec rapid la tigaie cu mere sau portocale

Chec rapid la tigaie cu mere sau portocale: Azerbaijan stockers – www.freepik.com

Checul este un desert care se face de regulă în cuptor, în tăvi speciale. Însă unii au descoperit că poate fi copt la fel de bine și pe aragaz, într-o tigaie.

Are altă formă, dar gustul este la fel de bun. Avantajul este că nu mai trebuie să aprindeți cuptorul și să îl preîncălziți.

Checul se prepară din ingrediente banale, pe care orice gospodină le are în frigider sau în cămară.

În ciuda simplității rețetei și a ingredientelor minime necesare, acest chec are o aromă deosebită și o savoare specială, datorată fructelor.

Citește și – Prăjitură răsturnată cu mere – rețetă simplă, elegantă

Chec rapid la tigaie cu mere sau portocale – rețetă

Ingrediente

  • 1 ou
  • 150 ml de lapte
  • 1 lingură de smântână sau iaurt
  • 180 g de făină
  • 100 g de zahăr
  • 60 ml de ulei
  • 1 pliculeț de praf de copt
  • fructe: portocală, grepfrut, măr, pară, piersică etc.

Mod de preparare

Pregătiți mai întâi fructele, deoarece pe ele le veți pune primele în tigaie.

Puteți folosi mere, pere sau citrice. Chiar și prunele și piersicile sau caisele pot fi incluse în acest desert. În imaginea de mai sus apar portocale roșii.

Vă sfătuim însă să folosiți fructe care sunt în sezon.

Curățați portocala sau mărul de coajă. Tăiați fructul rondele grosuțe.

Ungeți tigaia cu puțin ulei și puneți hârtie de copt. Tapetați apoi fundul tigăii cu un strat subțire de zahăr.

Așezați rondelele de fruct în tigaie, în cerc, până acoperiți toată suprafața.

Spargeți oul într-un castron mare. Adăugați zahărul și mixați cu mixerul sau bateți cu telul până când obțineți o spumă albicioasă.

Adăugați apoi restul ingredientelor lichide, câte unul pe rând: laptele, smântâna și uleiul.

După omogenizare, incorporați treptat făină (cernută) și praful de copt. Amestecați până obțineți o compoziție omogenă.

Consistența trebuie să fie ca la checul clasic.

Citește și – Prăjitură cu mere și blat „invizibil” – rețetă super-simplă!

Turnați compoziția peste fructele din tigaie și distribuiți uniform.

Așezați tigaia pe foc și puneți un capac. Lăsați checul să se coacă circa 25 de minute la foc potrivit.

Când baza s-a copt, răsturnați checul pe folosindu-vă de o farfurie. Mai lăsați-l 5 minute pe cealaltă parte și apoi răsturnați-l din noi, pe o farfurie mare, ca să fie cu fructele deasupra.

Dacă vreți să îi dați un aspect și un gust deosebit, ungeți-l cu o pensulă înmuiată în miere.

Sau puteți presăra deasupra nucă de cocos ori scorțișoară (dacă ați optat pentru un chec cu mere sau pere).

Checul se taie ca un tort, în triunghiuri.

Citește și – Chec franțuzesc cu iaurt și lămâie

Sursă articol: Rețete Ușoare, Sau cu portocale, sau cu mere! Aveți nevoie doar de o portocală și un ou! Chec la tigaie în zece minute: https://retete-usoare.info/sau-cu-portocale-sau-cu-mere-aveti-nevoie-doar-de-o-portocala-si-un-ou-chec-la-tigaie-in-zece-minute/?fbclid=IwAR3GveW-9HqNtEJN-JhbY6EILINWlcwIpzaYrAP99OewzOH34zubTi6OfsA

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.