Prăjitură cu mere și blat „invizibil” – rețetă super-simplă!

Prăjiturile cu mere au un iz specific de toamnă. Mirosul lor îmbietor creează o atmosferă deosebită în casă, care ne aduce aminte de perioada copilăriei petrecută la bunici.

În rândurile de mai jos vă prezentăm o prăjitură cu mere foarte ușor de făcut. Chiar și gospodinele mai tinere, care nu au multă experiență în bucătărie vor avea succes cu ea.

Prajtura cu mere si blat invizibil

Prajtura cu mere si blat invizibil: Stockking – www.freepik.com

Se numește prăjitură „invizibilă” deoarece blatul aproape că nici nu se vede. De altfel, compoziția pentru aluat se face numai din 2 ouă, puțin unt și făină.

Se pot folosi și alte fructe în locul merelor, sau în combinație cu acestea, precum pere, gutui, piersici, prune, caise și așa mai departe. Ar putea fi interesant să încercați și cu bucăți de banană.

Citește și – Prăjitură cu mere, fără zahăr

Prăjitură cu mere din blat invizibil – rețetă

Ingrediente

  • 1 kg de mere de sezon
  • 2 ouă
  • 100 ml de lapte sau apă
  • 80 g de făină
  • 20 g de unt
  • 50 g de zahăr brun
  • ½ lămâie
  • 1 pliculeț de praf de copt
  • 1 linguriță de esență de vanilie
  • 1 praf de sare

Mod de preparare

Blatul și ingredientele se pregătesc foarte repede, de aceea trebuie să aveți tava pregătită.

Această prăjitură iese foarte aspectuoasă și bună dacă o coaceți într-o tavă rotundă mică. Diametrul nu trebuie să depășească 20 de cm. O formă rotundă de 16-18 cm. este potrivită.

Ungeți-o cu puțin ulei sau unt, inclusiv pe pereți, și așezați pe fund o foaie de copt.

Tăiați untul cubulețele și topiți-le într-un ibric, la foc mic.

Decojiți merele. Îndepărtați cotoarele cu semințe. Tăiați fiecare măr în felii subțiri.

Ca să nu capete un aspect negru și plăcut, puneți-le într-un castron și stropiți-le cu zeamă de lămâie. Sucul de lămâie previne oxidarea.

Citește și – Prăjitură răsturnată cu mere – rețetă simplă, elegantă

Preparați acum blatul prăjiturii. Spargeți ouăle într-un bol încăpător. adăugați zahăr și puțină sare.

Mixați ouăle circa 4 minute, sau până când acestea își măresc volumul.

Peste spuma de ouă turnați laptele. Adăugați untul pe care l-ați topit înainte și care s-a răcit între timp. Puneți esența de vanilie și amestecați bine cu telul.

Incorporați treptat făina, prin cernere, împreună cu praful de copt.

Bateți compoziția cu telul, până dispar toate cocoloașele. Aluatul trebuie să fie complet omogen.

Aprindeți cuptorul și lăsați-l la preîncălzit la 180 de grade Celsius.

Puneți feliuțele de măr în aluat și amestecați ușor. Turnați compoziția în tavă, distribuind-o uniform.

Introduceți tava în cuptor și lăsați-o să stea circa o oră. Este gata când s-a copt bine în mijloc.

Nu este indicat să o tăiați imediat, când e caldă. Așteptați să se răcească, apoi desprindeți marginile cu un cuțit.

Răsturnați prăjitura pe o farfurie rotundă potrivită.

După ce s-a răcit de tot, o puteți porționa. Poate fi tăiată ca un tort.

Dacă aveți musafiri, pudrați-o cu zahăr pudră vanilat. Sau o puteți unge cu sirop de arțar, miere sau gem.

Citește și – Prăjitură de casă cu mere și iaurt

Sursă articol: Rețete Ușoare, Prăjitură invizibilă cu mere: https://retete-usoare.eu/prajitura-invizibila-cu-mere/

 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.