Pâine prăjită în cuptor cu brânză și usturoi
Un mic-dejun rapid și foarte satisfăcător este pâinea cu brânză și usturoi la cuptor.
Feliile de pâine se servesc calde, ca niște sandvișuri, simple, sau alături de o cană de ceai. Cu siguranță este un mic-dejun care le place și copiilor.
Paine prajita cu branza si usturoi la cuptor: Devmaryna – www.freepik.com
Această rețetă este derivată din bruschetta, un aperitiv despre care se presupune că a fost adus în America de către imigranții italieni.
Pâinea frecată cu usturoi și unsă cu ulei de măsline și condimentată era considerată în trecut „hrana țăranului” sau „hrana săracului”.
Este populară chiar și astăzi, fiind servită în multe restaurante din SUA, alături de alte preparate, precum cele din paste sau pește.
Se servește ca antreu sau poate însoți un fel principal (o mâncare italiană).
Puteți folosi orice fel de brânză doriți sau aveți prin casă. În rețeta de mai jos se folosește parmezan și mozzarella. Parmezanul poate fi înlocuit cu cașcaval, iar mozzarella cu telemea.
Există și o versiune mai simplă a acestei rețete, în care feliile de pâine se ung cu puțin ulei și usturoi și se asezonează cu diverse mirodenii, precum oregano, busuioc, paprika sau pătrunjel.
Pâinea trebuie să aibă o coajă tare și un miez moale.
Știi câte afecțiuni poți trata cu un cățel de usturoi?
Pâine prăjită cu brânză și usturoi – rețetă
Ingrediente
- 1 pâine tip baghetă
- ¾ cană de unt moale
- ½ cană de parmezan sau cașcaval
- ½ cană de mozzarella rasă
- 1 lingură de usturoi zdrobit fin
- 1 linguriță de pudră de usturoi
- 1 linguriță de paprika
- 1 lingură de pătrunjel verde tocat mărunt
Mod de preparare
Aprindeți cuptorul la 200 de grade Celsius.
Amestecați într-un bol untul moale cu usturoiul și parmezanul sau cașcavalul. Adăugați la final și pătrunjelul.
Tăiați pâinea felii potrivit de groase. Ungeți toate feliile cu pasta de unt și brânză obținută adineauri.
Așezați feliile în tava cuptorului. Deasupra lor presărați paprika. Introduceți tava în cuptor pentru 10 minute. În acest interval, pâinea se va rumeni ușor, iar untul se va topi.
Citește și – Bruschette cu roșii și mozzarella
Scoateți tava din cuptor și presărați pe felii brânza mozzarella rasă.
Puneți feliile pe grătar și mai lăsați-le circa 2 minute, sau până când brânza s-a topit și marginea pâinii a devenit aurie.
Supravegheați cuptorul să nu se ardă pâinea. În câteva minute poate trece de la culoarea frumoasă aurie în maro.
Informații nutriționale
Calorii: 596 de kilocalorii
Carbohidrați: 38 mg
Fibre: 2 g
Zaharuri: 22 mg
Proteine: 9 g
Grăsimi totale: 45 g
Grăsimi saturate: 26 g
Colesterol: 55 mg
Sodiu: 559 mg
Potasiu: 180 mg
Vitamina A: 810 UI
Calciu: 116 mg
Citește și – Bruschette cu dovleac și brânză – rețetă + beneficii
Surse articol:
1. Ten Random Facts, Garlic Bread: http://tenrandomfacts.com/garlic-bread/
2. Eazy Peazy Mealz, The World’s Best Cheesy Garlic Bread Recipe: https://www.eazypeazymealz.com/worlds-best-cheesy-garlic-bread-recipe/