Hering la borcan în straturi cu ceapă, morcov și lămâie

Heringul este un pește preferat în multe familii, datorită faptului că are carnea slabă și un gust blând.

Dacă vă place acest tip de pește, trebuie să încercați rețeta de mai jos. Veți învăța cum să puneți hering la marinat pentru iarnă la borcan, în straturi cu morcov.

Hering marinat cu ceapa, morcov

Hering marinat cu ceapa, morcov: Timolina – www.freepik.com

Hering marinat la borcan în straturi cu morcov – rețetă

Heringul marinat după această metodă capătă o textură fragedă și o un gust aromat.

Nu aveți nevoie de mult timp pentru a realiza această rețetă. Iar ingredientele necesare se găsesc foarte ușor. Le aveți cu siguranță deja în bucătărie.

Ingrediente

  • 2 pești hering congelați
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 lămâie
  • 5 linguri de zahăr
  • 3 lingurițe de sare
  • 5 foi de dafin
  • boabe de piper

Metodă de preparare

Lăsați heringul să se dezghețe parțial. Se taie mai ușor dacă este încă puțin congelat.

Tăiați capurile și scoateți măruntaiele. Curățați-l la interior de pielița neagră.

Scoateți oasele. Îndepărtați la final și pielea de deasupra deoarece aceasta va rămâne tare.

Spălați apoi peștii și tapetați-i cu șervețele pentru a absorbi excesul de apă.

Porționați-i în bucăți potrivite, de 2-3 degete lățime.

Curățați morcovii și ceapa. Morcovii se da prin răzătoarea cu găuri mari.

Ceapa se taie inele subțiri. Iar lămâia se taie felii.

Urmează să puneți peștele la borcan. Puteți folosi borcane mai mici sau mai mari, în funcție de numărul de persoane care se așază odată la masă.

Trebuie să alternați peștele cu legume.

Citește și – Pateu din hering – un aperitiv rapid și delicios

Începeți prin a pune un prim strat de morcov în borcan. Adăugați apoi 3-4 inele de ceapă. Presărați ½ linguriță de sare și 1 linguriță de zahăr. Puneți câteva boabe de piper și 2 frunze de dafin.

Așezați apoi un rând de hering deasupra. Încercați să nu lăsați goluri de aer.

Presărați peștele cu ½ linguriță de sare și așezați 3-4 felii de lămâie.

Repetați acest procedeu alternând straturile de pește cu legume până terminați toate ingredientele.

La final, acoperiți peștele cu câteva felii de lămâie.

Înfiletați capacul strâns.

Introduceți apoi borcanele în frigider. Lăsați heringul la macerat 4 zile.

Este indicat să întoarceți borcanele invers în fiecare zi, pentru ca sucul eliberat să ajungă peste tot.

În momentul servirii, peștele se stropește cu un pic de ulei. Poate fi folosit ca garnitură la cartofi, orez sau alte mâncăruri gătite.

Citește și – Macrou marinat în casă, fără oțet

Sursă: Rețete Ușoare, Cea mai reușită rețetă de hering sărat: https://retete-usoare.eu/cea-mai-reusita-reteta-de-hering-sarat/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

1 comentariu

  1. Peștele este sănătos și gustos !

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.