Cafeaua cu ou – rețetă vietnameză

Ați auzit vreodată despre cafeaua cu ou sau despre cafeaua vietnameză? Experții au așezat-o pe primul loc în topul băuturilor pe care trebuie să le încerci măcar o dată în viață.

Deși este o băutură cu caracter mondial, cafeaua nu este la fel în toate țările. Tipul de cafea, modul de preparare și de servire diferă de regulă de la o cultură la alta.

Într-un top 10 al celor mai mari consumatori de cafea din lume, pe primul loc se află finlandezii, urmați de norvegieni. Pe locurile următoare se află Islanda, Danemarca, Norvegia, Suedia, Elveția, Belgia, Luxemburg și Canada.

Cafeaua în Vietnam

Și vietnamezii beau multă cafea, deși nu au intrat în acest clasament.

Aceștia au un mod unic de a pregăti cafeaua. Întrucât cafeaua lor este foarte tare, o îmblânzesc cu două ingrediente speciale: ou și lapte condensat.

Cafeaua care se consumă în Vietnam este robustă și extrem de amară. Însă cu adaosul de lapte condensat, ea devine dulce-amăruie.

Citește și – Cafeaua – un calmant natural pentru dureri?

Laptele condensat este un ingredient foarte popular în Vietnamn. În zonele în care nu există condiții de refrigerare, laptele proaspăt este înlocuit cu lapte condensat.

Cum se face cafeaua vietnameză cu ou

Cafeaua vietnameză este mult mai hrănitoare și sățioasă, datorită adaosului de lapte condensat și gălbenuș de ou. Are un gust dulce-amărui, asemănător prăjiturii „Tiramisu”.

Oricine o poate prepara în casă, indiferent de țara în care se află, deoarece conține ingrediente ușor accesibile.

Ingrediente

  • 3 lingurițe de cafea măcinată
  • 1 gălbenuș de ou crud
  • 2 lingurițe de lapte condensat
  • 1 linguriță de unt
  • apă

Metodă de preparare

Așa cum spuneam mai sus, cafeaua vietnameză este tare. Așadar, preparați o cafea intensă la ibric, din cele 3 linguri de cafea măcinată și apă.

Citește și – Pasta de miere cu cafea – mai eficientă în tusea post-infecțioasă decât medicamentele

Frecați gălbenușul crud cu untul și cu laptele condensat, până obțineți o spumă fină.

Turnați puțină cafea și frecați din nou.

Adăugați apoi spuma în restul de cafea. Spuma de ou va rămâne deasupra.

Așa se face cafeaua cu ou în stil vietnamez. Poate fi consumată și caldă, și rece. Însă este mai bună la gust dacă o beți fierbinte.

Citește și – Cafeaua – o armă secretă împotriva obezității și a diabetului (studiu recent)

Surse articol:

1. Rețete Ușoare, Cum se prepară cafeaua cu ou: https://retete-usoare.eu/cum-se-prepara-cafeaua-cu-ou/
2. Eat, Little Bird, Vitenamese Coffee: https://eatlittlebird.com/how-to-make-vietnamese-coffee/
3. Kristine Bernard, The Top Coffee-Consuming Countries, World Atlas: https://www.worldatlas.com/articles/top-10-coffee-consuming-nations.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.