Supă de legume cu ciuperci și smântână

Ce poate fi mai reconfortant și satisfăcător într-o zi de toamnă decât o supă caldă din legume și ciuperci și dreasă cu smântână?

Rețeta pe care v-o prezentăm este foarte simplă și rapidă. Supa este gata în 30 de minute. Există și o variantă de post pe care o puteți preparare în zilele de post.

Supa de legume cu ciuperci si smanatana

Supa de legume cu ciuperci si smanatan: Stockking – www.freepik.com

Ori de câte ori faceți o mâncare de post, asigurați-vă că folosiți alimente bogate în proteine. Ciupercile și leguminoasele sunt cele mai bune surse de proteine vegetale.

Supă de legume cu ciuperci și smântână – rețetă

În loc de ciuperci Champignon puteți folosi ciuperci brune sau ciuperi Pleurotus. Acestea din urmă sunt mai cărnoase și dau supei o consistență mai bogată.

Ingrediente

  • 160 g de ciuperci champignon
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 1 ceapă
  • 70 g de spanac
  • 3 căței de usturoi
  • 30 ml de ulei
  • 150 ml de smântână (sau lapte de cocos pentru zilele de post)
  • 1,5 litri de apă
  • sare, piper și alte mirodenii, după gust

Mod de preparare

Morcovul, ceapa și cartofii se curăță de coajă, se spală și se taie cubulețe.

Se pune puțin ulei într-o cratiță și se călesc mai întâi ceapa și morcovul, la foc mic, timp de 4 minute.

Între timp, se spală ciupercile și se taie felii. Se adaugă în cratiță și se călesc încă 5 minute. Puneți cartofii și lăsați-i 2 minute, apoi spanacul tocat mărunt și usturoiul zdrobit.

Citește și – Supă-cremă de ciuperci, pentru un abdomen plat – dr. Laura Ene

Amestecați cu o lingură de lemn și turnați apa. Lăsați supa să fiarbă preț de 20 de minute, la foc mediu.

Spre final, incorporați smântâna sau laptele de cocos și asezonați-o cu sare și piper, după gust. Se pot pune și verdețuri, precum pătrunjel, mărar sau busuioc.

După ce mai dă un clocot, stingeți focul și lăsați supa la infuzat câteva minute, să se armonizeze aromele.

Supa de legume cu ciuperci și smântână se servește caldă, cu pâine sau mămăliguță.

Este hrănitoare, sățioasă și delicioasă. Merită încercată, iar rețeta împărtășită și celor dragi.

Unele persoane adaugă oțet în această supă, ca să semene cu ciorba „rădăuțeană”.

Citește și – Supa doctorului Bieler – reduce stresul de pe ficat, combate inflamațiile, echilibrează sistemul endocrin

Sursă articol: Rețete Ușoare, Supă de legume cu ciuperci Champignon, preparată în 30 minute (de post): https://retete-usoare.eu/supa-de-legume-cu-ciuperci-champignon-preparata-in-30-minute-de-post/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.