Fasole verde murată rapid, la borcan

Fasolea verde păstăi face parte din categoria leguminoaselor. Din aceste considerente, compoziția ei nutrițională este similară celorlalte tipuri de fasole din această familie.

Fasolea verde și alte tipuri de leguminoase conțin vitamine din grupul B, fibre și minerale.

Fasole verde murata

Fasole verde murata

Fasolea verde păstăi – profil nutrițional

Cei de la „The World’s Healthiest Foods” ne spun că 125 de grame de fasole verde gătită acoperă

  • 22% din doza zilnică recomandată (DZR) de vitamina K
  • 16% din DZR de vitamina C
  • 16% din DZR de mangan
  • 14% din DZR de fibre
  • 10% din DZR de acid folic
  • 9% din DZR de vitamina B2
  • 8% din DZR de cupru
  • 8 % din DZR de vitamina B1
  • 6% din DZR de crom
  • 6% din DZR de calciu
  • 5% din DZR de vitamina A
  • 5% din DZR de Omega3
  • 5% din DZR de fosfor
  • 5% din DZR de magneziu
  • 5% din DZR de fier
  • 5% din DZR de colină
  • 5% din DZR de vitamina B3
  • 4% din DZR de potasiu
  • 4% din DZR de vitamina E
  • 4% din DZR de vitamina B6

Fasolea verde conține de asemenea doze mici de siliciu, un mineral asociat cu sănătatea oaselor și a țesutului conjunctiv.

Beneficiile consumului de fasole verde

Studiile au asociat consumul de fasole verde cu un risc mai mic de diabet de tip 2, hipertensiune arterială, boli coronariene și sindrom metabolic.

Fasolea verde proaspătă poate fi păstrată în frigider în pungi de plastic. În acest caz nu trebuie să o spălați înainte. Rezistă până la 1 săptămână.

Dacă vreți să ajungeți cu ea până în iarnă, depozitați-o în congelator. Studiile au arătat că fasolea verde își păstrează nutrienții timp de 3-6 luni dacă este ținută în congelator. Este recomandat să o opăriți timp de 2-3 minute înainte să o congelați.

Dacă anul acesta aveți mai multă fasole verde și nu știți ce să faceți cu ea, puteți încerca și rețeta de mai jos. Ce zice de fasole verde murată?

Metoda este foarte simplă. Fasolea astfel murată rezistă cel puțin 1 lună în frigider.

Citește și – Sucul de fasole verde ajută în reumatism, gută, pietre la rinichi

Fasole verde murată – rețetă

Ingrediente

  • 700 g de fasole verde proaspătă
  • 2 căni de apă
  • ¼ cană de oțet de mere
  • 1 ½ lingurițe de sare
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 linguriță de boabe de muștar
  • 1 linguriță de boabe de piper
  • ¼ linguriță de fulgi de ardei iute
  • 3 fire de mărar proaspăt

Mod de preparare

Puneți apa, oțetul, sarea și zahărul într-o cratiță, pe foc. Aduceți la punctul de fierbere și așteptați să se dizolve complet zahărul și sarea.

Dați apoi deoparte cratița de pe foc și lăsați soluția să se răcească.

Luați un borcan mare de sticlă și adăugați cățelul de usturoi decojit, boabele de muștar și de piper și fulgii de ardei iute.

Introduceți apoi păstăile de fasole pe care le-ați spălat în prealabil și le-ați tăiat capetele. Se pun în picioare. Dacă sunt mai lungi decât dimensiunea borcanului, tăiați-le în două.

Inserați printre ele mărarul verde. Turnați apoi saramura în borcan, care trebuie să acopere complet păstăile.

Puneți capacul strâns și introduceți borcanul în frigider. Fasolea verde trebuie să stea la murat 3-7 zile, după care este bună de consum.

Păstrați borcanul cu fasole murată în frigider. Rezistă minim 30 de zile.

Au o textură ușor crocantă. Dacă vreți să fie mai moi, opăriți-le 2-3 minute înainte. Lăsați-le să se răcească de tot, apoi puneți-le la murat.

Puteți folosi un raport de 1:1 oțet-apă, dacă vreți un gust mai oțetit. Jucați-vă cu mirodeniile care vă plac.

Fasole verde murată după această metodă poate fi servită ca garnitură ca orez, piureuri, fripturi, pește și alte mâncăruri gătite.

Citește și – Fasole verde cu ou și smântână la cuptor – rețetă cu beneficii

Surse articol:

1. Rachel Cooks, Pickled Green Beans – Make them your own: https://www.rachelcooks.com/2020/06/29/pickled-green-beans/
2. The World’s Healthiest Foods, Green beans: http://whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=134

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.