Blinii cu chefir și varză – rețetă rusească

Varza este o legumă extrem de versatilă. Noi o folosim cu precădere la salate și sarmale. Rușii însă – care par să aibă o imaginație mai bogată – o includ în numeroase rețete.

Din varză tocată fideluță se pot face omlete foarte gustoase, budinci și chiftele.

Ibrice, tigăi și cratițe arse? Încearcă această soluție eficientă! Sursa: https://lataifas.ro/ganduri-idei-citate/146125/ibrice-tigai-si-cratite-arse-incearca-aceasta-solutie-simpla/

Blinii cu chefir si varza

Blinii sunt un alt fel de mâncare tradițional în Rusia și Ucraina, la care se folosește deseori varza.

Pentru cei care nu știu, „blinii” sunt clătite rusești, foarte moi și pufoase, asemănătoare clătitelor americane (pancakes).

Se pot face dintr-o compoziție dulce sau sărată. Cele sărate arată ca niște șnițele sau chiftele.

Dacă v-am făcut curioși încercați rețeta de blinii cu varză și chefir. Este ideală pentru un mic-dejun gustos și sățios.

Le puteți servi și la prânz sau la cină. Sau le puteți lua la pachet. În orice fel, sunt grozav de bune!

Citește și – Plăcintă de varză la tigaie – ieftină, economică, genială! 

Blinii din chefir și varză – rețetă rusească

Ingrediente

  • 200 g de varză albă
  • 160 g de chefir
  • 1 ou
  • 3 linguri de făină
  • ½ linguriță de sare
  • ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
  • piper, după gust

Preparare

Varza se spală și se taie fideluță. Se mută apoi într-un bol încăpător. Se adaugă sarea și se masează cu mâinile, ca să se înmoaie. Dacă este o varză fibroasă, poate fi nevoie să o opăriți înainte.

Între timp, puneți chefirul într-un bol. Adăugați oul și piperul și amestecați bine cu un tel. Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.

Turnați acest amestec peste varză și amestecați. Adăugați apoi făina cernută, împreună cu bicarbonatul de sodiu.

Amestecați bine, cu o lingură de lemn. În cazul în care compoziția este prea groasă, mai puneți puțin chefir. Dacă este prea zemoasă, mai adăugați făină.

Puneți o tigaie pe foc cu puțin ulei. Cu o lingură, luați din compoziția de șnițele și faceți grămăjoare în tigaie.

Se folosește o lingură pentru fiecare șnițel. Retușați-le puțin cu dosul lingurii, dându-le o formă cât mai estetică.

Focul trebuie să fie potrivit. Coacețile și pe o parte și pe alta. Sunt gata când devin ușor rumene.

Se servesc calde, cu smântână. Dar sunt foarte bune și reci, cu roșii, castraveți, ardei grași sau alte legume. Le puteți așeza lângă o omletă, lângă un orez sau o porție de piure.

Mâncați cât mai des varză! Cercetătorii susțin că marii consumatori de varză sunt mai puțin predispuși la boli canceroase.

Varza conține foarte multă vitamina K, vitamina C și vitamine din grupul B, mai ales vitamina B și acid folic.

Este bogată în fibre, mangan, calciu, magneziu, fosfor și potasiu.

Citește și – Chiftele cu varză și morcov la cuptor – trebuie să le încercați!

Surse articol:

1. Rețete Ușoare, Jumătate de pahar de chefir, puțină varză și un deliciu minunat este gata: https://retete-usoare.eu/jumatate-de-pahar-de-chefir-putina-varza-si-un-deliciu-minunat-este-gata/
2. Nutrition Data, Cabbage, cooked, boiled, drained, without salt: https://nutritiondata.self.com/facts/vegetables-and-vegetable-products/2372/2

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.