Pateu din hering – un aperitiv rapid și delicios

Dacă vă place heringul,Pateu din hering – un aperitiv rapid și delicios în mod sigur sunteți interesat de cât mai multe rețete care conțin acest ingredient. În rândurile de mai jos puteți găsi o rețetă de pateu din hering care se prepară doar din 4 ingrediente.

Este un aperitiv foarte gustos și sănătos. Îl puteți servi la o masă în familie, sau la un eveniment special.

Beneficiile consumului de hering

Heringul face parte din categoria peștelui gras, bogat în acizi grași esențiali. Este una din cele mai bune surse de Omega-3. Un file de hering conține în medie 3.181 mg de Omega-3.

Acizii grași esențiali Omega-3 au proprietăți antiinflamatoare, care s-au dovedit utile în:

  • reducerea trigliceridelor
  • scăderea colesterolului VLDL
  • prevenirea bolilor cardiovasculare

Heringul este de asemenea bogat în antioxidanți, în special seleniu și vitamina E. Acești nutrienți sunt importanți pentru una funcționare a sistemului imunitar și protejarea organismului de daunele radicalilor liberi.

184 g de file de hering acoperă 96% din doza zilnică de seleniu.

Un file de hering asigură 76,8% din doza zilnică recomandată de vitamina D.

Citește și – Pește cu dovlecei în sos alb – o delicatesă sănătoasă!

Heringul este o sursă completă de proteine (conține aminoacizi). La 184 de grame de pește obținem circa 33 g de proteine de calitate.

Deși are o densitate proteică mare, este sărac în calorii. Face totodată parte din tipurile de pește cu un nivel redus de mercur.

Studiile sugerează că heringul mărește producția de oxid de azot și astfel ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Nu în ultimul rând, trebuie să menționăm că heringul conține doze mari de vitamina B12. 184 g de file de hering acoperă 419% din doza zilnică recomandată de B12.

Dincolo de toate aceste beneficii care țin de aspectul nutrițional, heringul este un pește economic, ieftin, gustos și versatil. Chiar merită să îl cumpărăm mai des.

Pateu din hering – rețetă

Ingrediente

  • 1 pește hering
  • 3 morcovi
  • 200 g de brânză topită
  • 150 g de unt

Preparare

Începeți prin a freca morcovii de coajă. Spălați-i și puneți-i întregi într-o cratiță. Adăugați suficientă apă cât să îi acopere. Lăsați legumele pe foc până când au fiert bine și s-au înmuiat.

Cât timp se răcesc morcovii, vă puteți ocupa de hering. Îndepărtați capul, aripioarele și coada. Curățați-l, spălați-l bine și tăiați-l bucăți mici. Scoateți oasele, astfel încât să rămână numai carnea.

Dați heringul prin mașina de carne, sau printr-un robot de viteză mare. Trebuie să se facă pastă.

Dați și celelalte ingrediente prin mașină sau robot: untul și brânza topită reci, pe care le-ați tăiat bucăți mici și morcovii fierți răciți, tăiați și ei bucăți.

Amestecați heringul tocat cu celelalte ingrediente tocate și omogenizați.

Veți obține o pastă fină, numai bună de întins pe pâine.

Pateul de hering se poate servi dimineața, la micul-dejun. Îl puteți unge pe pâine prăjită, sau puteți face tartine din el.

Păstrați pateul rămas într-un borcan de sticlă sau într-o caserolă, la frigider.

Rezistă până la 14 zile dacă stă la rece.

Citește și – Salata „Dezlegare la pește”

Surse articol:

1. Michael Joseph, 9 Health Benefits of Herring (With Nutrition Facts), Nutrition Advance: https://www.nutritionadvance.com/herring-nutrition-benefits/
2. Rețete Ușoare, Un aperitiv ieftin și original. Inițial invitații vor ghici din ce este preparat, iar apoi vă vor cere rețeta: https://retete-usoare.eu/un-aperitiv-ieftin-si-original-initial-invitatii-vor-ghici-din-ce-este-preparat-iar-apoi-va-vor-cere-reteta/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

2 comentarii

  1. Pestele hering se foloseste crud? Nu este specificat ce fel de peste sa folosim..

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.