Halva din semințe și miere – doar 2 ingrediente!

Sunt persoane care obișnuiesc să mănânce des halva. Acestora le recomandăm o rețetă de halva de casă, preparată doar din 2 ingrediente: semințe și miere.

Sortimentele de halva din comerț au cu mult peste ingredientele de bază necesare unui astfel de produs, adică semințe și un îndulcitor.

Halva de casa din seminte si miere

Halva de casa din seminte si miere: Stockking – www.freepik.com

Conțin conservanți, potențatori de gust, arome artificiale, corectori și alți aditivi – de care ar trebui să ne ferim cât mai mult.

După ce veți vedea cât de ușor puteți face halva în casă, cu siguranță nu veți mai cumpăra halva din magazine!

Se pot folosi diverse tipuri de semințe, nu numaidecât de floarea-soarelui.

Halva din semințe și miere – rețetă

Ingrediente

  • 300 g de semințe
  • 150 g de miere

Cum se face halvaua în casă

Primul pas – și singurul important de altfel al acestei rețetei – este prăjirea semințelor.

Se folosește miezul de la semințe de floarea-soarelui, susan, dovleac sau alte semințe.

Acestea se rumenesc într-o tigaie antiaderentă. Nu trebuie să puneți ulei. Lăsați focul la mic și amestecați continuu cu o lingură de lemn. Aveți grijă să nu se ardă.

Citește și – Halva de casă – rețetă tradițională din Sfântul Munte Athos

După ce semințele s-au rumenit bine, lăsați-le să se răcească, apoi puneți-le în râșnița electrică de cafea și măcinați-le fin.

La fel de eficient ar putea fi și un mini-robot sau un blender de viteză mare.

Miezul măcinat se transferă într-un bol încăpător. Urmează acum să adăugați mierea și să amestecați bine-bine compoziția. Puteți folosi o spatulă de silicon.

Atenție, mierea trebuie să fie lichidă pentru a o putea încorpora ușor. Dacă este zaharisită, încălziți-o pe bain marie ca să redevină lichidă.

Citește și – Halva de casă, din miez de floarea-soarelui, cu cacao sau vanilie – gata în 15 minute 

Dacă după ce ați amestecați semințele cu mierea ați observat că pasta este prea moale, mai puneți semințe. Dacă este, dimpotrivă, prea tare sau vârtoasă, mai adăugați miere.

Trebuie să rețineți că această compoziție se va întări mai tare după ce stă la rece.

Mutați compoziția într-o tavă sau o formă pătrată sau dreptunghiulară, în care ați pus o foaie de copt sau o folie de plastic (răsfrântă peste pereți, pentru a scoate mai ușor halvaua după ce se răcește).

Presați cu dosul unei linguri și nivelați, ca să nu rămână goluri. Trebuie să obțineți o masă compactă și netedă deasupra.

Acoperiți-o cu o folie de plastic alimentară și dați tava/forma la frigider. După 2-3 ore ar trebui să se fi întărit deja. De preferat este să o lăsați o noapte întreagă la rece.

Trageți de marginile foliei și scoateți halvaua din formă. O puteți tăia în bucăți pătrate.

Halvaua de semințe și miere se poate servi imediat. Fie ca atare, fie ca gustare. Este foarte dulce, hrănitoare și sățioasă.

Citește și – Halva din semințe de susan și miere  – un desert bogat în minerale

Sugestii

În compoziția de halva se poate adăuga pudră de cacao sau de roșcove, fructe uscate (afine, merișoare, stafide, coacăze negre, goji) și diverse arome (esență de rom, esență de vanilie, esență de migdale – pentru un gust mai puternic de nuci) etc.

Se pot adăuga inclusiv fulgi sau biluțe de ciocolată.

Sursă: Rețete Ușoare, Halva din semințe de floarea-soarelui, preparată în doar câteva minute: https://retete-usoare.eu/halva-din-seminte-de-floarea-soarelui-preparata-in-doar-cateva-minute/

 

 

 

 

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.