Macrou marinat în casă, fără oțet
Foarte multă lume preferă macroul în locul altor tipuri de pește, deoarece are un gust plăcut, carnea macră și fragedă, fără multă grăsime.
Se gătește ușor și este extrem de versatil. Atât de versatil încât poate fi preparat și incorporate în diverse rețete.
Macroul are un gust deosebit când este pregătit cu oțet și mirodenii. Dacă nu aveți voie de oțet, dar vreți o rețetă asemănătoare, puteți încerca varianta de mai jos, în care macroul este macerat într-o soluție din ceai și condimente.
Citește și – Pateu de macrou – rețetă pentru micul-dejun
Macrou marinat, fără oțet – rețetă
Poate sunt printre voi persoane care au cumpărat macrou marinat sau afumat din piață (de la ruși), dar au fost dezamăgiți de faptul că peștele nu era bine făcut.
Ei bine, cu această rețetă nu veți da greș. Merită să o încercați și să o transmiteți mai departe cunoscuților!
Ingrediente
- 1 kg de macrou
- 1 litru de apă
- 4 linguri de frunze de ceai negru
- 3 linguri de sare
- 2 linguri de zahăr
- 10 boabe de piper
- 4 boabe de ienibahar
- ½ linguriță de semințe de muștar
- 2 frunze de dafin
Mod de preparare
Puteți folosi macrou congelat sau proaspăt. Începeți prin a tăia capurile, aripioarele și cozile.
Despicați peștii și îndepărtați măruntaiele. Curățați bine peștele la interior de pielița neagră. Spălați-i bine cu apă rece.
Pasul doi constă în prepararea saramurii. Puneți apa într-o cratiță. Adăugați ceaiul negru, dafinul, sarea, zahărul, piperul, ienibaharul și muștarul.
Amestecați și puneți vasul pe foc. Lichidul trebuie să fiarbă vreme de 5 minute. Lăsați apoi saramura deoparte, să se răcească.
Citește și – Cum să pui macrou în ulei, pentru iarnă
Puneți peștii într-un vas yena, sau într-o tavă dreptunghiulară.
După ce saramura s-a răcit, strecurați-o printr-o sită fină. Turnați-o apoi peste macrou și acoperiți peștele cu un platou greu.
Este important să faceți acest lucru, deoarece peștele trebuie să rămână scufundat în lichid pentru a se macera bine.
Dați vasul în frigider și lăsați peștii în saramură timp de 3 zile. După acest interval de timp, verificați dacă s-au înmuiat.
Dacă sunt gata, scoateți peștii din lichid și tamponați-i cu șervețele de hârtie.
Pentru servire, macroul se taie rondele sau bucăți mai mari. Se așază pe o farfurie și se stropesc cu puțin ulei de măsline. Deasupra lor se poate pune pătrunjel tocat mărunt.
Macroul marinat astfel este numai bun de mâncat! Simplu, rapid și pe deasupra, foarte sănătos!
Ne place această rețetă deoarece nu presupune prepararea termică a peștelui. Se face repede în casă și ne oferă libertatea de a alege condimentele preferate.
Ceaiul negru se poate procura de la magazinele naturiste.
Citește și – Tocană de macrou cu rosii – rețetă + beneficii
Sursă: Rețete Ușoare, Asemenea macrou încă nu ați mâncat! Un adevărat deliciu din câteva ingrediente! Secretele preparării macroului semi-sărat: https://retete-usoare.eu/asemenea-macrou-inca-nu-ati-mancat-un-adevarat-deliciu-din-cateva-ingrediente-secretele-prepararii-macroului-semi-sarat/