Pâine coaptă la tigaie – gata în 10 minute!

Când vine vorba de mâncare, toată lumea vrea să stea cât mai puțin în bucătărie. Să gătească ceva ușor, dar totodată și sănătos.

Rețetele simple, rapide, au devenit o necesitate pentru omul modern. Inclusiv pâinea poate fi pregătită într-un timp scurt.

Paine la tigaie

Paine la tigaie

A face pâine în casă nu este o treabă foarte sofisticată. Mai ales dacă o coci în tigaie. Da, mulți se feresc să facă pâine din cauză că trebuie să o coacă în cuptor, și acest lucru li se pare prea complicat.

Ideea de a coace pâinea în tigaie este excelentă și merită implementată. Veți obține niște pâinici rotunde, ceva mai groase decât turtele, și cu o textură puhavă.

Pâine coaptă la tigaie – rețetă

Ingrediente

  • 270 g de făină
  • 180 ml de apă
  • 1 linguriță de zahăr
  • 2 lingurițe de drojdie uscată
  • 1 lingură de ulei
  • ½ linguriță de sare

Cum se face pâinea la tigaie

Pasul 1

Puneți drojdia și zahărul într-un castron încăpător, unde veți face aluatul.

Încălziți ușor apa și turnați-o peste drojdie. Apa nu trebuie să fie clocotită, ci doar călduță, altfel veți ucide drojdia și nu va mai crește.

Amestecați bine și acoperiți castronul cu un prosop sau cu un capac potrivit. Lăsați compoziția 5 minute în repaus, cât să dospească drojdia și să se umfle puțin.

Citește și – Pâine fără drojdie, cu bicarbonat de sodiu

Pasul 2

Adăugați 2/3 din făină și sarea. Pentru a obține un aluat cât mai fin, este bine să cerneți făina. Adăugați uleiul și amestecați cu o lingură de lemn pentru omogenizare. Incorporați și restul de făină.

Pasul 3

Începeți să frământați cu mâinile, câteva minute. Trebuie să obțineți o cocă omogenă, care nu se mai lipește tare de mâini. Dați aluatului o formă rotundă și puneți-l înapoi în castron.

Paine la tigaie reteta

Paine la tigaie reteta

Pasul 4

Ungeți-l cu o pensulă înmuiată în ulei. Acoperiți vasul cu o folie de plastic sau cu un prosop. Puneți-l într-un loc cald și lăsați-l să crească o oră.

Pasul 5

Scoateți aluatul din castron și mai frământați-l încă 2 minute. Modelați-l într-o bilă. Turtiți-o cu mâinile, dându-i o formă rotundă, ca de turtă.

Citește și – Pâine de casă fără frământare (pâinea gospodinelor moderne și grăbite)

Paine coapta in tigaie

Paine coapta in tigaie

Pasul 6

Puneți 1 lingură de ulei într-o tigaie cu pereții înalți și ungeți-o bine cu pensula. Așezați pâinea în tigaie. Dacă este nevoie, trageți-o puțin de margini să încapă bine. Puneți un capac fix pe tigaie și lăsați pâinea în repaus un sfert de oră, să mai crească puțin.

Pasul 7

Puneți pe foc o cratiță cu pereții groși. Dați focul la mic. Înfierbântați-o timp de 5 minute, apoi puneți deasupra tigaia cu pâinea. Tigaia trebuie să stea pe gura cratiței.

Pasul 8 

Dacă doriți (opțional), ungeți pâinea la suprafață cu puțin ulei și presărați pe ea semințe. Coaceți pâinea (sub capac) 10 minute. Focul trebuie să fie la mic. După 5 minute se întoarce (dacă s-a rumenit pe fund) și se coace și pe cealaltă parte.

Pasul 9

Stingeți focul și întoarceți pâinea din nou pe prima parte. Acoperiți tigaia cu un prosop și lăsați pâinea să se răcească în voie.

După ce s-a răcit, se taie felii și se poate servi.

Citește și – Cum să mănânci pâine fără să te îngrași – sfaturile experților

Sursă: Rețete Ușoare, Pâine coaptă pe tigaie: https://retete-usoare.eu/paine-coapta-pe-tigaie/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.