Cum să transformi înghețata într-un desert de senzație!

Descoperă în rândurile de mai jos cum să transformi înghețata într-un desert de senzație! Rețeta este foarte simplă și se numește „Cappuccino”.

Despre acest desert se poate afirma cu adevărat că se „topește în gură”. Este foarte fin, savuros și răcoritor.

Tort din înghețată – rețetă

Se poate folosi orice fel de înghețată. Însă cel mai bine merge înghețata simplă, de vanilie sau de frișcă.

Ingrediente

  • 700 g de înghețată
  • 15 g de cacao
  • 15 g de cafea
  • 240 ml de lapte
  • 25-30 g de gelatină

Mod de preparare

Puneți înghețata într-un castron încăpător. Așteptați să se topească și să devină lichidă.

Între timp, încălziți 120 ml de lapte. Adăugați în el cafeaua și pudra de cacao și omogenizați. După ce s-a răcorit, strecurați laptele printr-o sită fină.

Puneți apoi gelatina într-un bol. Dizolvați-o cu puțină apă rece, conform instrucțiunilor de pe pachet.

După ce s-a hidratat, adăugați peste ea restul de lapte fierbinte (120 ml). Așteptați să se răcorească, apoi strecurați amestecul de gelatină și lapte.

Citește și – De ce înghețata nu este un desert periculos pentru siluetă

Amestecați apoi laptele cu cacao și cafea cu compoziția de gelatină.

Adăugați acest amestec peste înghețata din castron. Amestecați cu un telul până la omogenizare. Trebuie să vă mișcați repede, deoarece compoziția se va îngroșa în scurt timp.

Turnați compoziția obținută într-o formă detașabilă unsă cu puțin ulei sau într-o formă de silicon.

Dacă vreți să dați desertului un aspect de tort, folosiți o formă rotundă. Pentru un aspect de ruladă, optați pentru o formă lungă, ca tava de pâine sau chec.

O variantă ar fi să presărați pe fundul formei biscuiți măcinați, amestecați cu unt topit sau nuci caramelizate. Astfel desertul va căpăta un blat subțire și va semăna la urmă cu un tort.

Nivelul compoziția cu o paletă și acoperiți-o cu o folie de plastic. Introduceți forma în frigider și lăsați desertul să stea la rece peste noapte.

Dacă vă grăbiți, îl puteți scoate peste 3-4 ore.

Luați folia, desfaceți prăjitura de pe pereții vasului și răsturnați-o pe o farfurie rotundă ori pe un platou lung, în funcție de forma ei.

Pudrați desertul peste tot cu pudră de cacao, cu ajutorul unei site fine.

Tăiați tortul cu un cuțit pe care l-ați ținut puțin în apă fierbinte. Ștergeți-l și porționați desertul în felii grosuțe.

Citește și – Tort de înghețată din fructe și iaurt – după rețeta lui Jamie Oliver (video)

Sursă: Rețete Ușoare, Desertul „Cappuccino” — preparat în 5 minute, fără coacere și biscuiți. Pur și simplu se topește în gură! Un gust de poveste: https://retete-usoare.eu/desertul-cappuccino-preparat-in-5-minute-fara-coacere-si-biscuiti-pur-si-simplu-se-topeste-in-gura-un-gust-de-poveste/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.